Bog

Du lever

Af (
2023
)

Anmeldelse

Du lever

25 aug.23

Det er ikke uden grund, Harlan Coben har solgt over 70 millioner bøger på verdensplan.

Harlan Coben skriver mesterlige thrillere og krimier, der på dramatisk vis indfanger og overrasker sin læser. Hans nyeste udgivelse er en enkeltstående og velkomponeret historie om en fængslet mand, som er anklaget for at have myrdet sin søn.

David sidder fængslet for mordet på sin treårige søn Matthew, og selvom han ved, han er uskyldig, er han skyldbetynget over ikke at have forhindret Matthews død. Han har i mange år boet med sin smukke kone Cheryl, som han har været kærester med siden high school. Cheryl er kirurg, og de fik deres søn Matthew efter en lang række fertilitetsbehandlinger. De mange bristede håb efter årene som ufrivilligt barnløse satte dybe og uoprettelige spor i ægteskabet, og efter fængslingen blev parret skilt, selvom Cheryl tror på Davids uskyld. Hun er blevet gift igen og venter barn med sin nye mand.

Da David har siddet fængslet i fem år, får han besøg af journalisten Rachel, der er Cheryls lillesøster og har et fotografi med fra en forlystelsespark, hvor der i baggrunden står en dreng, der til forveksling ligner Matthew. David er overbevist om, at det er hans søn på billedet, og han planlægger en vild flugt fra det sikrede fængsel godt hjulpet af de mennesker, der på trods af stærke beviser ikke tror, han har myrdet sin søn.

David er ingen helt, men et helt almindeligt menneske, som forsøger at sikre, at sandheden kommer frem. Jeg fik flashbacks til menneskejagten i ’Flygtningen’, hvor lægen Richard Kimble også flygter fra et system, der uretmæssigt har dømt ham for et mord. 

 

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Anne Brinch
Faustnummer
136697242
ISBN
9788712072690
Antal sider
317

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer