Bog

Et farligt match

Af (
2023
)

Anmeldelse

Et farligt match

30 jan.23

Thrillermesteren har spundet endnu et fængende mysterium med masser af plottvists i den selvstændige fortsættelse af Drengen fra skoven.

'Et farligt match' udforsker familierelationer, berømmelse, desperation og håb. Harlan Coben har et talent for tempo og er dygtig til at vikle sine læsere dybt i sine karakterers historier ved hele tiden at skifte spor. 

Wilde blev fundet, da han som lille dreng vandrede alene rundt i skoven. Ingen ved hvor længe han havde befundet sig derude, men han selv mener, at det drejer sig om et par år. Som voksen bor Wilde i sin hytte tæt på sin gudsøn Matthew og Matthews mor Laila. Hun var gift med Wildes bedste ven David, som døde år tidligere i en ulykke, og Matthew er Davids søn.

Wilde og Laila er ikke kun gode venner, og deres forhold er kompliceret af flere årsager. Wilde søger halvhjertet efter slægtninge i en online DNA-database, og han får et match med en mand, der måske er hans biologiske far. Han tager afsted for at møde ham, og selvom faren er venlig, lader han Wilde forstå, at han ikke ønsker ændringer i sit liv. Derfor tager Wilde hjem igen, men inden han får slettet sin profil i databasen, er der et nyt match. Denne gang ser det ud til, at Wilde er i familie med reality-stjernen Peter Bennett, som er forsvundet. Heldigvis får Wilde får hjælp af Davids mor, advokaten Hester Crimstein, og da han er på jagt efter nogle beviser, men i stedet finder et lig, er Hesters hjælp uundværlig. Kort tid efter begynder folk omkring Wilde at blive myrdet en for en, og Wilde erfarer, at han selv er den næste.

Bedst som man tror, man har styr på handlingen, introducerer Harlan Coben nogle interessante distraktioner. En gruppe på seks anonyme mennesker, der vil hævne uretfærdighed. Derfor var der midtvejs i bogen nogle kapitler, som først ikke gav mening. Igen troede jeg, at jeg havde styr på det, men så tog historien noget af en drejning. Wilde er en alvorlig hovedperson, der har oplevet lidt af hvert, men særligt sammen med Laila og Matthew, udvikler han sig til et helt menneske.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Johnnie McCoy
Faustnummer
135277703
ISBN
9788712068617
Antal sider
337

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer