Bog

Første gang

Af (
2014
)

Anmeldelse

Første gang - Ti erotiske fortællinger af Sibylline

18 dec.14
AfErling Lykke
Skribent

Første gang og Air pussy er to erotiske tegneserier berettet fra en kvindevinkel og med saft og kraft. Kan nydes af både mænd og kvinder – og gerne sammen.

Det er ikke tit, man får præsenteret en tegneserie med erotik som tema, skrevet af en kvinde. Igennem flere årtier har vi set masser af mandlige tegnere, som tydeligvis har nydt at tegne lækre, langbenede og storbrystede skønheder. Men nu er det sket. Og så oven i købet to serier på en gang. Man kan håbe på, at der er tale om starten på en trend på samme måde som med de erotiske romaner, for hvor er det et par skønne albums med vidt forskellige udgangspunkter.

Den franske forfatter med kunstnernavnet Sibylline har skrevet ti erotiske historier med udgangspunkt i ’første gang’. Og det er ikke kun den klassiske første gang, som falder én ind umiddelbart. Der er selvfølgelig historien om en jomfrus første gang, men også andre slags ’første gange’. Første gang hun elsker med en anden kvinde, første gang hun besøger en sexklub sammen med sin mand, første gang hun tager sin mand bagfra med en dildo. Historierne er skrevet af Sibylline på baggrund af en række interviews med kvinder, som har fortalt om deres seksuelle erfaringer og fantasier. Tegningerne til historierne er lavet af ti af denne verdens bedste tegneserietegnere. De er for øvrigt alle sammen mænd. Der bliver ikke lagt fingre imellem i historierne, men alt er tegnet og fortalt, som det kan være i virkelighedens verden, ligetil og sobert, hvis man da kan bruge det udtryk om en erotisk tegneserie. Første gang kan nydes af både mænd og kvinder – og gerne sammen.

Sibyllines østrigske kollega har tegnet og fortalt historien Air Pussy med undertitlen ’et kønshårrejsende ritual til forårets komme’. Fortællingen, som er uden ord, baserer sig på de førkristne myter og frugtbarhedsritualer, men forgår et sted i nutiden. Gudinden vågner efter vinteren og bevæger sig ud i verden, sulten efter elskov. Under sit forårsbad opdager hun den sælsomme evne, at når hun onanerer, kan hun flyve. Og således bevæger hun sig ud i byen på jagt efter en mand at elske med. Det kommer til en masse forunderlige og pudsige optrin med forskellige mennesker. Hvordan den ender, skal jeg ikke røbe her. Historien i tegneserien, som fortælles uden ord, er holdt i billeder med pastelfarver, der brydes af gudindens røde kjole.

Det er særdeles forfriskende at opleve, hvordan kvinders seksualitet og seksuelle fantasier kommer i fokus i litteraturen i disse år. Det er et wake-up call til alle de mænd, som kun troede, at det drejede sig om at finde klitoris. De vil opdage, at kvinder i mange tilfælde er langt mere avancerede i deres fantasier, end deres mænd forestillede sig. Til kvinderne er disse to dejlige album en utvetydig opfordring til at slippe deres erotiske kræfter løs og overgive sig til nydelsen. 

Originally published by erlinglykke, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Secondary title
Ti erotiske fortællinger
Forlag
Cobolt
Oversætter
Revka El Baz
Faustnummer
51392833
ISBN
9788770855709
Antal sider
112

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser