Bog

Mandelen

Af (
2006
)

Anmeldelse

Mandelen af Nedjma

15 jan.07

Denne bog er noget så sjældent, som en bog skrevet af en arabisk kvinde, der larmende og meget lidenskabeligt bryder med islams tabuisering af sex og kvinders lystfølelse.

Romanen handler om jeg-fortællerens liv som arabisk kvinde, Badra, der lever i et muslimsk land, hvor hun udvikler sig fra at være en glad og nysgerrig teenager- og jomfru, til en utilfreds og utilfredsstillet gift kone. Hun flygter til storbyen fra et totalt glædesløst liv i provinsen og her oplever hun den store forelskelse.

Men hun bliver ikke kun forelsket i en mand, men også i sin egen seksualitet, så hun springer ud, som en stolt Kvinde, et seksuelt frigjort nydelsesmenneske, som i den grad er stolt af sit køn og nyder sin krop.

Badra slår tonen an med denne indledning om sig selv: "For jeg, Badra, er sikker på en ting: jeg har jordens mest velskabte kusse, den smukkeste, den dybeste og varmeste, den mest larmende, syngende og velduftende, som bliver så savlende lækkersulten, når pikken rejser sig som en harpun".

Titlen 'Mandlen' er det navn, som hendes elsker giver hendes allerdejligste sted mellem lårene og kendetegner glimrende bogens metaforiske og frivole sprog.

Romanen gør Badras livshistorie til en poetisk og glad fortælling om en muslimsk kvindes frigørelse og selvstændighed: "Jeg løfter mine ord som man hæver et glas for de arabiske kvinders sundhed. Den dag de igen tør tale med kroppen, er også mændene nået halvvejen mod helbredelsen".

Forfatteren Nedjma er et pseudonym for en fransk kvinde, der dog flere gange har optrådt tilsløret på tv, og dette er ej for at mystificere forfatteren, men for at beskytte hendes liv.

Romanen er en dejlig og sprudlende erotisk kærlighedsroman, som leverer den gode fortælling i uvante omgivelser, og den kan også anbefales som en af de gode dameromaner, som mænd også burde læse for at blive klogere på kvindekønnet.

Oversat af Ove Rasmussen . Tiderne Skifter, 2006.  233 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Oversætter
Ove Rasmussen
Faustnummer
26547067
ISBN
9788779731097
Antal sider
233

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer