Bog

Blottet for dig

Af (
2012
)

Anmeldelse

Blottet for dig af Sylvia Day

03 dec.12
AfMerete Trap
Skribent

Ung pige møder mørk og mystisk rigmand, og parret dyrker vild og hyppig sex. Der er detaljer til forskel, men i bund og grund er bogen kogt på fonden af ’Fifty Shades of Grey’-suppen.

Rigmandsdatteren Eva Tramell får arbejde på reklamebureauet Crossfire. På sin første arbejdsdag vælter hun, bogstavelig talt, ind i armene på koncernens superhotte direktør, Gideon Cross. Cross er vant til at få det, han peger på, og nu vil han have Eva! Han går all in i jagten på hende, og snart er hun på hans krog. I starten melder Gideon ud, at han kun ønsker et seksuelt forhold, intet andet, men da Eva kræver at få ”hele ham”, er han nem at overtale, og snart er de et fast og veletableret par.

Kærligheden og passionen de to imellem er stor, men de har også begge lig i lasten og må kæmpe mod fortidens dæmoner og udefrakommende trusler, som truer deres forhold. Heldigvis er deres kærlighed stor og holdbar, og de dyrker hed sex i stride strømme.

Min første indskydelse, da jeg gik i gang med denne bog, var: Den historie har jeg læst før!? Der er detaljer til forskel, men i bund og grund er ’Blottet for dig’ kogt på fonden af ’Fifty Shades of Grey’-suppen, og alt andet lige vil jeg sige, at dette er den samme historie.

Ung pige møder mørk og mystisk rigmand. Rigmanden ønsker et uforpligtende seksuelt forhold, men ung pige vil have hele pakken. Rigmanden stritter imod et kort sekund og fortæller så pigen, at hun ”gør noget ved ham”, hvorefter de i løbet af meget få sider er et dybt involveret par. Parret har penge, rigdom og social anseelse i stride strømme, og mange misunder dem. Det hotte par har desuden vild og hyppig sex, som bliver beskrevet detaljeret.

Lige såvel som jeg blev irriteret over ’Fifty Shades of Grey, bliver jeg også irriteret over denne bog. Historien er simpelthen for tynd og utroværdig - den inkarnerede ungkarl, som ikke vil involvere sig, er med det samme klar til hele pakken, problemstillingerne er i størrelsesordenen ”hvem er mest jaloux”, og yndige surmulerier over ”du giver mig for mange gaver” kan jeg ikke tage alvorligt.

Sylvia Day har tidligere skrevet en stor mængde erotisk litteratur, blandt andet under pseudonymer som S. J. Day og Livia Dare, men ’Blottet for dig’ er hendes internationale gennembrud.

Jeg kan undres over, at E.L. James (forfatter til Fifty Shades of Grey) ikke er oppe i det røde felt med beskyldninger om plagiat? Helt ned til detaljen om, at den unge pige snubler ind i armene på den lækre rigmand, er historierne ens.

Afslutningsvis vil jeg dog tilføje, at hvis man har læst ’Fifty Shades of Grey’ med fornøjelse – hvilket mange jo har – og man føler, at man sagtens kan tage en tur mere, så prøv ’Blottet for dig’, som også er første del af en planlagt trilogi. Historien er den samme, så du kan kun blive glad.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Oversætter
Louise Ardenfelt Ravnild
Faustnummer
29618305
Graphic
Sarah Oberrender
ISBN
9788740008760
Antal sider
413

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser