Bog

En kvinde går ind på en bar

Af (
2013
)

Anmeldelse

En kvinde går ind på en bar af Helena S. Paige

17 okt.13

Erotisk ’vælg din egen handling’-roman giver en mere personlig og humoristisk tilgang til genren.

Du vælger en bog til anmeldelse. Hvad gør du?
Læser du hele bogen? Gå til 1.
Læser du et par kapitler + slutningen? Gå til 2.
Læser du en hel sekvens + snuser lidt rundt i de andre valgmuligheder? Gå til 3.

1. Du har valgt at læse hele bogen og har fået alle de små detaljer med. Din anmeldelse bliver grundig og detaljeret. Tillykke!

2. Du synes ikke bogen siger så meget nyt, og du har hurtigt gennemskuet handlingen. Du læser de tre første og to sidste kapitler og laver en overfladisk, men stadig repræsentativ anmeldelse. Bedre held næste gang!

3. Erotiske romaner har vundet indpas på den danske læseliste, og serier, novellesamlinger og enkeltstående romaner dukker frem på boghylderne i Føtex og Arnold Busck. Én af disse romaner skiller sig dog ud ved at være en ’vælg din egen handling’-roman og har dermed en mere personlig og humoristisk tilgang til selve genren. Personligt har jeg kun erfaring med dette format fra min barndom med ’Sværd & Trolddom’-bøgerne, hvortil terninger, eventyrskemaer og kamp mod monstre var en del af læsningen.

I romanen ’En kvinde går ind på en bar’ er der ingen monstre eller skemaer, men der er til gengæld en masse valg, der skal træffes, alt efter hvad du føler, du selv har lyst til at udforske af muligheder. Hvert valg følges op af et længere tekststykke, hvorefter der til sidst igen bliver givet et par valgmuligheder til, hvad du videre har lyst til. Historien starter med, at du bliver brændt af i byen af din veninde, og i baren, hvor du sidder, har du følgende karakterer at flirte med; Bartenderen, George Clooney-fyren, den eksotiske kunstner eller en Rockstjerne. Jeg valgte rockstjernen og tog med ham hjem.

Efter at have haft sex med rockstjernen (der var på Viagra), besluttede jeg mig for at tage hjem men lige at smutte ind forbi en kaffebar først, hvor jeg mødte en nuttet forfatter, der tilfældigvis lige var flyttet ind i min opgang. Jeg kunne ellers have valgt at blive ved rockstjernen til anden omgang eller tage tilbage til baren nede i byen. Men havde jeg så mødt forfatteren? Og hvad nu hvis jeg havde valgt at tage til fernisering hos den eksotiske kunstner? Bogen tilbyder på den måde flere forskellige vinkler på en enkelt aftens forløb og har dermed stof i sig til flere gennemlæsninger. Underholdningsmæssigt er den klart anbefalelsesværdig, men den store litterære oplevelse af sprog skal nok findes andetsteds.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Neel Rocco
Faustnummer
50657736
ISBN
9788711373644
Antal sider
256

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer