Bog

Skygger

Af (
2011
)

Anmeldelse

Skygger af Henriette Rostrup

24 okt.11

Et øjebliks uopmærksomhed – og alt er forandret. Overbevisende psykologisk roman, om Benedikte, der flygter fra det barn, som hun ved et uheld har kørt ned.

”Stamper i jorden for at få vreden ud. Hun må hjælpe drengen. Og hun har ikke nogen anelse om, hvad hun skal gøre.”

Lokalpolitikeren Benedikte er på vej hjem fra et møde i Borgerrepræsentationen, da der sker det for hende, som alle vi bilister frygter. Ved et uheld kommer hun til at køre en dreng over. Hun får ham fri af bilen, og ser at han ikke er død. Hvad skal hun gøre? Selv om hun egentlig vil hjælpe, vælger hun i et øjebliks panik at tage flugten og efterlade drengen i regnvejret.

Benedikte tror, at hun kan lægge hændelsen bag sig og vende tilbage til sit normale og trygge liv med mand, datter, arbejde og politisk karriere. Men det kan hun selvfølgelig ikke, ganske langsomt begynder hendes tilværelse at krakelere.

Der er kun et vidne til ulykken, den 14-årige Rana, hvis forældre er flygtninge fra Palæstina, de har store psykiske problemer. Rana vælger ikke at sige noget til politiet, da hun har  skyldfølelser over ikke at have kunnet redde drengen, og hun vil ikke fortælle noget til forældrene.

3. hovedperson er Lillja, også med en tung psykisk bagage. Hun er vikar i Ranas klasse, og hun finder ud af det er Rana, der er det eftersøgte vidne. Hvordan kan hun hjælpe Rana?

Benedikte får kendskab til Ranas og Liljas viden, og hun forsøger at nærme sig begge, for at fortælle, hvad at hun kan give sin version af, hvad der er sket.

Henriette Rostrups roman er en rystende historie om hvad der sker med et menneske, som pludselig står i en krise. Beskrivelse af Benedikte og hvordan hendes verden går helt i stykker, er meget overbevisende og ikke til at ryste af sig lige med det samme. Det kunne have været mig eller dig, og selvfølgelig ville vi have tilkaldt en ambulance og politiet, eller…

Historien foregår på Nørrebro og et andet tema i romanen er traumatiserede flygtninge, og de problemer det giver for børnene.

Det er en bog, der er hurtigt læst, men ikke hurtig glemt.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
28951922
Graphic
Leo Scherfig
ISBN
9788763814607
Antal sider
299

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer