Bog

I dag og i morgen

Af (
2008
)

Anmeldelse

I dag og i morgen af Henriette Rostrup

06 okt.08

En brand i et skur på Vesterbro sætter rammen for en spændende bog, der på realistisk vis mikser menneskers små problemer med verdens store og sætter den enkeltes liv i perspektiv.

Nænsomt og stilfærdigt bliver læseren ført ind i Henriette Rostrups debutroman, mennesker mødes i en opgang på Vesterbro, og vi møder dem i hver deres lejlighed. Her bor de unge, de gamle, de ensomme og de håbefulde med hver deres liv og deres problemer, og de små nedslag i de forskellige menneskers liv fungerer fint. Det er interessant at læse om andres liv, nogle gange. Andre gange er det gruopvækkende, fristende, forvirrende og chokerende.
Men der er også en verden uden for opgangen, og her er det andre, som sætter dagsordenen

Henriette Rostrup starter hvert kapitel med en nyhedsoversigt. Således får hun på genial litterær vis trukket store problemer ind i hverdagen. Det er i høj grad med til at stimulere læserens sanser, og selv om handlingen og personerne umiddelbart ikke virker særlig gådefuld, indeholder romanen et overrumplende og gysende pay off.

Ved læsningen af Henriette Rostrups roman "I dag og i morgen", udvikler vi os som mennesker og bliver klogere på den verden, vi lever i, og det menneske, vi er. Den er troværdigt spændende, sproget flyder med det resultat, at man som læser forsvinder længere og længere ind i historiens univers og glider helt ind under huden på personerne, indtil man i næsten nikker genkendende til dem, når vi møder dem i opgangen.

Men hvad er det lige præcis, at Henriette Rostrups bog bidrager med? Jo, vi skal huske på, at livet er værd at leve, og at det som bekendt ikke varer evigt.
Henriette Rostrup kan den kunst at skrive en spændende bog. Læs bogen "I dag og i morgen" og dit liv i morgen vil ikke være som i dag.

Bazar. 2008. 427 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Bazar
Faustnummer
27414044
ISBN
9788776041854
Antal sider
427

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer