Bog

Panda Tju i skole

Af (
2019
)

Anmeldelse

Panda Tju i skole af Neil Gaiman

03 aug.19

Makkerparret Gaiman og Rex fortæller i denne søde billedbog om Panda Tju en fin og overraskende historie om følelser og identitet på barnets første skoledag.

Panda Tju kan noget helt særligt. Når han nyser, går det vildt for sig, og der sker forunderlige ting. Men i dag er Panda Tju mest af alt nervøs. Det er nemlig første skoledag, og han er spændt på at møde de andre børn, og om de overhovedet kan lide ham. I klassen skal børnene fortælle deres navn og hvad de godt kan lide. Læreren skriver det hele op på tavlen, men da det endelig bliver Panda Tjus tur, går tingene ikke helt som planlagt.

Billedbogen om Panda Tju er den første i rækken af søde historier om den nuttede og lidt betuttede pandabjørn, der uforvarende får vendt op og ned på tingene med sine gigantiske nys. Det er banale historier, som passer fint til børn fra ca. 3 år. Gennem Adam Rex illustrationer følger man Panda Tju og hans dagligdag i en hverdagssituation omkring første skoledag, som børn i institutionsalderen kan nikke genkendende til. Det er lidt skræmmende at skulle møde nye ansigter på et helt nyt sted uden sine forældre.

Adam Rex’ tegninger er fine og på ingen måde pastelfarvede, hvilket nogle måske vil synes virker dystert, men for mig virker de douchede farver, der er til den gyldne side, betryggende og rare. Det giver en fin dybde til illustrationerne, der fylder hvert sideopslag sammen med Neil Gaimans tekst, der er holdt i korte sætninger.

Er man panda-fan er det oplagt hyggelæsning, men der er bestemt også basis for en snak med barnet om følelser og identitet i forbindelse med de første spæde skridt ud i verden.

Bogdetaljer

Forlag
Høst & Søn
ISBN
978-87-638-6465-7
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer