Bog

Karen begynder næsten i skole

Af (
2021
)

Anmeldelse

Karen begynder næsten i skole

23 sep.21

Hjertevarm, humoristisk og seriøs højtlæsningshistorie sætter ord og billeder på alt det, der fylder, når man skal sige farvel til det velkendte og starte på et nyt, stort kapitel.

Første bog om Karen handlede om, hvordan det føles, når de store børn i børnehaven skal videre til skolelivet, og man selv føler sig klar, men må blive tilbage. I anden del er det nu blevet Karens tur til at sige farvel til børnehavelivet og starte i SFO. 

Karen er 6 år, og snart skal hun starte i skole. I børnehaven har de voksne indrettet et lokale som et klasseværelse, hvor de øver sig i at gå i skole. Karen synes, at det er spændende og føler sig helt skoleparat. Men som dagen for sidste børnehavedag nærmer sig, og Karen besøger den nye SFO, melder usikkerheden sig.

Karen har fået en bog af mormor, og i den tegner og skriver hun lister om alt det, der forvirrer og fylder. Så er det lukket inde i bogen og ikke i hendes hoved. Den allersidste dag i børnehaven gør Karen noget lidt forbudt. Da ingen ser det, skriver hun sit navn under vindueskarmen i puderummet med en rød farveblyant. Nu er hun klar til at sige farvel til børnehaven!

I den nye SFO er der for det meste rart, men det er også svært at få nye venner. Nogle af de gamle venner fra børnehaven har fundet nye venner, og det føles som om, at alle opfører sig anderledes end førhen. Der er også mange nye aktiviteter, man kan give sig til, men hvor hører man til? Det er svært at være både den gamle og nye Karen. Historien slutter, da det er sommerferietid, og Karen kommer frem til, at man hverken behøver være det ene eller andet, men måske bare lidt af det hele og mærke efter, hvad man har lyst til.

'Karen begynder næsten i skole' er fuld af genkendelige hverdagssituationer og alle de følelser, der kan opstå midt imellem forventning, glæde, generthed og usikkerhed. Skiftet fra børnehave til skole kan være en stor omvæltning for nogle børn, hvor der skal navigeres i nye rutiner, nye venskaber og de voksnes forventninger. Historien ledsages af de skønneste tegninger illustreret af Signe Kjær. En stor anbefaling af denne højtlæsningsbog til forældre, der har børn på vej i skole.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
39510022
ISBN
9788741514680
Antal sider
124

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer