Bog

Flyv

Af (
2020
)

Anmeldelse

Flyv af Beatriz Martin Vida

19 jan.20

Ordløs billedbog om at flyve ledsages af en smuk følsom billedside.

Denne fortryllende historie om at flyve uden et eneste ord er et smukt visuelt bekendtskab. Et billede siger i denne sammenhæng mere end 1000 ord om to børns længsel efter at kunne flyve og om fantasiens rækkevidde. En smuk, tidløs billedbog, der åbner for eftertænksomhed og refleksion. Den kan anbefales til børn fra 7 år, men bestemt også til voksne.

Historien starter med fugle på himlen langt væk. Der zoomes mere og mere ind på en fugl. Et barn i hvidt tøj med pilothjelm og vinger spændt på ryggen gør sig klar på jorden. Fuglen på himlen begynder at gå i opløsning og transformeres til et barn i mørkt tøj, også med hjelm og vinger. Barnet i mørkt tøj lander på en vippe, og barnet i hvidt sætter af fra vippen op imod himlen og transformeres til en fugl.

Historiens billedside består af akvareller i gråtoneskalaen, og den eneste tekst er en række klokkeslæt under illustrationerne. Grænsen mellem virkelighed og fantasi er flydende, og hvad man læser ind i billederne af symbolik og får ud af historien er op til den enkelte.

Ordløse billedbøger er blevet meget populære de senere år, og de appellerer ofte til en bredere aldersgruppe. Genren egner sig godt til at åbne for fantasien og til dialogisk læsning, som giver barnet mulighed for at bruge sine egne ord og reflektere over læseoplevelsen.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
ISBN
978-87-7151-583-1
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer