Bog

Karen begynder ikke i skole

Af (
2020
)

Anmeldelse

Karen begynder ikke i skole

01 dec.20
AfAnnie Christensen
Skribent

Overgange er en svær ting, især hvis man ikke kan følges med sine bedste venner. Hjertevarm og finurlig højtlæsningsbog om at skulle blive tilbage, mens andre rykker videre.

Karen er glad for sin børnehave og for bedstevennerne P, Solvej, Ida, Aksel og Store Laura. Men Karens verden ændrer sig brat den dag, legekammeraterne begynder i skole, mens hun selv skal blive et år mere i børnehaven, fordi hun først fylder seks til næste år. Karen synes, det er vildt uretfærdigt. Alting føles helt forkert, og hun er stensikker på, at der er sket en kæmpe fejl. For hvorfor er det lige en kalenderdato, der afgør, om hun er skoleparat eller ej?

Heldigvis er Karen en gæv og handlekraftig pige, så hun tager skeen i egen hånd og lægger en udførlig plan for, hvordan hun bliver stor i en fart, så hun kan rykke over i skolen til de andre. Planen går ud på at lære alt det, der skal til for at blive skoleparat fx at huske at række hånden op, lære alfabetet, tabe en tand og tørre sig selv efter toiletbesøg. Imidlertid sker der det, at mens Karen arbejder hårdt og målrettet på at bevise, at hun er klar, så finder hun også nye venner i storbørnsgruppen, og så er det ikke så slemt med et år mere i børnehave alligevel.

Små børns liv er fulde af skift, som kan vende deres verden på hovedet, og sorgen over ikke at kunne følges med sine bedstevenner er nænsomt og varmt beskrevet af Karen Vad Bruun. Med denne bog får børn, der står i en lignende situation noget at spejle sig i og en fin og vedkommende mulighed for at få sat ord på de følelser, der kan fylde og rumstere.

Samtidig er det en utrolig lun og sjov historie, for Karens ihærdighed og kreative forsøg på at vise sin skoleparathed skaber mange morsomme og herlige episoder, hvilket understreges i Signe Kjærs fine, enkle og udtryksfulde illustrationer. Bogen er inddelt i korte kapitler, og den beskriver hverdagen i en børnehave på en fin og genkendelig måde.

Karen er et virkeligt skønt bekendtskab for 5-6-årige børnehavebørn, så det er heldigt, at næste bog i serien ’Karen begynder næsten i skole’ er undervejs.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Faustnummer
48858317
ISBN
9788741509051
Antal sider
104

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser