Bog

Kære tante Agathe

Af (
2020
)

Anmeldelse

Kære tante Agathe

17 nov.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Et mesterligt eventyr og en forunderlig rejse ad fantasiens veje, udtrykt i fantastiske illustrationer, der er svævende, magiske og drømmende.

Bogen indledes således: "Kære tante Agathe. Jeg håber du nyder din rejse. Her er alt i skønneste orden. Vi passer godt på hinanden og på huset." De tre niecer Louise, Alice og Emma passer tante Agathas hus, mens hun er ude at rejse. De er ikke almindelige søstre. De kan bringe forår, liv og eventyr ind i tantens hus.

Da det sene forår endelig kommer, får Alice med det gyldne hår et allergisk anfald, og da hun nyser, vælter det ud af hende med blomster i de skønneste farver. Syg og svag gennemgår hun en form for transformation, der ændrer hendes frisure, så den bliver let og luftig og et symbol på foråret.

Emma er derimod en pige, der er ved at være voksen, og som elsker at sidde inde og læse. Hendes fantasi stikker af med hende indimellem, så hun letter fra stolen i biblioteket og svæver op langs de mange bogrygge. For at være sikker på at hun kommer ud, sørger Louise for at få Emma med ud i haven, hvor hun svæver efter hende i hendes bælte stadig med en bog i hånden, som sommerfuglene flyver ud fra.

En dag, hvor alle tre søstre er udenfor, opdager de, at der er skarnsfugle på spil i drivhuset. De prøver at drive dem ud, men opdager i stedet noget andet meget vigtigt. 

Beatriz Martin Vidal er en spansk illustrator, som skaber drømmende universer, hvor beskueren kan fortabe sig i timevis. Hendes verdener er magiske, ikke kun på grund af illustrationerne, for i denne bog møder man magiske elementer i historien, der huser harpyer i væksthuset og en hval i springvandet. Hendes universer indgyder samme fornemmelse som Lisa Aisatos blot i surrealistiske klæder. Hendes historie er fin som fornemmelsen af det første grønne i marts, og de tre søstre er vidunderlige repræsentanter for den nye, boblende årstid, som kræver tilvænning og accept efter vinterens dybe søvn. Læs også Vidals smukke tyste billedbog Flyv.

Bogen er helt perfekt at læse sammen med børn fra ca. 7 år. Det er vigtigt at dele skønheden med nogen, den kan man ikke selv rumme.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Dal Michaelsen
ISBN
978-87-7151-584-8
Antal sider
40

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser