Bog

Erindringer om fremtiden

Af (
2003
)

Anmeldelse

Erindringer om fremtiden af Søren Jessen

14 apr.03
Skribent

Har du nogensinde prøvet at kaste op på gulvet i din entré? Måske. Men har du så nogensinde prøvet at kaste dit hjerte op? Næppe.

Det sidste sker for Sten, den 38-årige hovedperson i Søren Jessens nyeste roman. Efter en våd nat i byen og et ægteskabeligt sidespring står Sten pludselig med sit hjerte i hånden og ved ikke, hvordan han skal slippe af med det. Han ender med at putte det i en bagerpose og smide det i skraldespanden, men det bliver ved at dukke op - igen og igen.

Næsten samtidig begynder mærkelige sedler med "erindringer om fremtiden" at dukke op i kopimaskinerne i det kopicenter, Sten er indehaver af. Det viser sig, at det er Stens 83-årige Jeg, der forsøger at få sit yngre Jeg til at beholde sit hjerte, blive hos sin kone og sit barn, i stedet for at indlade sig med fremmede kvinder.

Det kommer til en direkte konfrontation mellem Stens yngre og ældre Jeg i slutningen af bogen, men her skal det ikke røbes, om det lykkes Stens Jeg i fremtiden at ændre på fortiden, så fremtiden bliver en anden ...

Lyder det kryptisk? Ja, man skal i hvert fald holde solidt fast i bogen engang imellem. Men holder du, som jeg, af Svend Åge Madsens romaner - romaner med en stor grad af fantasi og mange tankeeksperimenter - så kunne Søren Jessen bestemt være et godt alternativ. Faktisk tager Madsen og Jessen mange af de samme temaer op: Forholdet mellem fantasi og virkelighed, fortid og fremtid og original kontra kopi. Og den underliggende, humoristiske tone har de heldigvis også til fælles.

Søren Jessen vandt i år 2000 Bogforums debutantpris for romanen "Zambesi", en roman om en café, hvor sære skæbners veje krydses. Cafeen optræder også i denne roman, og det må vist være det, man med et fint ord kalder for en intertekstuel reference. Svend Åge Madsen ville have gjort det samme ...

Borgen, 2003. 354 sider. Kr. 349,-

Bogdetaljer

Forlag
Borgen
Faustnummer
24474577
ISBN
9788721020941
Antal sider
354

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer