Bog

Guld

Af (
2008
)

Anmeldelse

Guld af Dan Rhodes

28 jul.08

Sørgmunter roman om Miyuki, der tager på ferie for at savne. Men så bliver store Mr. Hughes væk!

I pubben, The Anchor, i en mindre by på Wales kyst holder store Mr. Hughes, lille Mr. Hughes og Mr. Puw til sammen med andre bysbørn som Slamsuger-Barry og Børnene af Tidligere Forhold.

De sidste otte år har også den halvt walisiske, halvt japanske Miyuki været gæst på pubben to uger i efteråret. Hun holder sig for sig selv, men er alligevel blevet en accepteret del af pubbens gæster, og deltager ind i mellem i de ugentlige quizzer under navnet "japansk pige" - ingen har nemlig spurgt hvad hun hedder.

Ferien er en del af Miyukis plan om at holde kærligheden i live i hendes parforhold. Hvert år tager hun og kæresten på ferie hver for sig, så de får lejlighed til at savne hinanden. Og Miyuki tager til Wales, hvor der stort set intet sker, så hun rigtig kan savne.

Men dette år sker der noget nyt! Miyuki bliver utilsigtet del i en begivenhed, som viser sig at blive større, end dengang store Mr. Hughes glemte at lyne bukserne efter et toiletbesøg.

Dan Rhodes har skrevet en sørgmunter roman om en lille by, hvor der stort set ikke sker noget om vinteren, og som er oversvømmet af turister om sommeren. Stamkunderne kender hinanden ud og ind - og så alligevel ikke.

Vi hører bl.a. historien om Slamsuger-Barry, og hvordan han opdager kvindekønnet; om den konkurrerende pubejer som læser i et blad, at kunderne godt kan lide at blive svinet til, så det vil han da forsøge sig med; og om store Mr. Hughes redningsaktion for dværge. Alt sammen fortalt med et glimt i øjet.

Endelig er der også fortællingen om Miyuki, som aldrig har haft så meget held med kærligheden, men nu har mødt den eneste ene og kæmper for at finde ud af det.

"Guld" er en sørgmunter roman, som uden den store ydre handling alligevel byder på en dejlig læseoplevelse.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Faustnummer
27224768
ISBN
9788779732988
Antal sider
183

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer