Bog

Den glemte pige

Af (
2022
)

Anmeldelse

Den glemte pige

25 nov.22

En mørk og dyster fortælling i to tidsspor om kærlighed og jalousi og om, hvor galt det kan gå, når alkohol og stoffer overtrumfer fornuften. En af Slaughters bedste krimier.

For 40 år siden i 1982 blev den unge pige Emily fundet myrdet i en container. Hun var blevet brutalt banket ihjel i en gyde på den aften, hvor High School afslutningsfesten fandt sted. Mordet er  40 år senere stadig uopklaret, men det vil Andrea, nyuddannet US Marshal, af helt personlige årsager gerne lave om på.

Med denne skjulte agenda bliver hun i sit første job sat til at overvåge en dommer, der modtager dødstrusler sammen med sin nye makker Catfish Bible. Det Ikke tilfældigt , at netop de to skal overvåge dommeren. Hvad Andrea ikke ved er nemlig, at også Bible er interesseret i den gamle sag og snart starter de i det skjulte et forsøg på at opklare, hvad der egentlig skete med Emily. Det viser sig at være en både farlig og langsommelig proces med mange afstikkere til kriminelle miljøer, inden de til sidst nærmer sig løsningen.

’Den glemte er pige’ er en vanvittig spændende og samtidig modbydelig historie om menneskelig forfald og ubegribelig ondskab. Den adskiller sig fra forfatterens øvrige udgivelser ved at være  mere personbåret. Persongalleriet er stærkt, og det er meget nemt at leve sig ind i de forskellige personers oplevelser.

Historien foregår som nævnt i to tidsspor. Tilbage i 1982 følger man Emily og hendes klike i cirka et halvt år op til hendes brutale død, og i 2022 følger man Andrea og Bibles forsøg på at opklare det grufulde mord på Emily. Det interessante er, at mange af personerne optræder i begge perioder og derfor får man som læser et indblik i de unge menneskers senere liv, hvilket binder det de to spor sammen på en god og realistisk måde.

Læser får samtidig et kik ind i et mere dystert USA, hvor kriminaliteten blomstrer og ondskaben hersker og hvor politiet af forskellige årsager ikke rigtig gør en forskel. Det er ikke småting Andrea og Bible bliver konfronteret med i deres forsøg på både at beskytte dommeren og på at opklare den gamle mordsag. Det bliver en kamp på liv og død for mange af de implicerede.

Historien er velskrevet og meget fængslende. Springene i tid gør, at man hele tiden lige vil vide, hvad der videre sker både før og nu. Det er en af Karin Slaughters absolut bedste krimier.

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins
Oversætter
Henrik Enemark Sørensen
Faustnummer
62932635
ISBN
9788771919479
Antal sider
444

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer