Bog

Vantro

Af (
2009
)

Anmeldelse

Vantro af Karin Slaughter

26 okt.09

Religiøs fanatisme og kvindehad er de uhyggelige temaer i voluminøs amerikansk krimi.

Ud fra forlagets lovende omtale af endnu en krimi med retsmedicineren Sara Linton griber man forventningsfuldt bogen med den flotte forside.

Retsmedicineren og børnelægen Sara bliver koblet på en sag om en meget ung og meget død kvinde. Kvinden bliver fundet, gravet ned under et låg, som Sara’s mand, politichef Jeffrey Tolliver, på det nærmeste snubler over. Ved en nærmere undersøgelse viser det sig at den unge døde kvinde også var gravid og at hun tilhører flok troende ”Jesus-tosser” som de kaldes af de omgivende naboer.

Afhøringen af denne sekt ved navn Holy Grown viser dem som sande troende, men snart dukker flere mystiske sager frem i deres kreds, såsom salg af stoffer og lidt for mange dødsfald. Her er kvinderne de adlydende, mens mændene dominerer.

Personerne i og uden for sekten er talrige og kriminaliteten er udtalt hvilket gør både politibetjentene og de involverede noget flossede i kanten og egentlig ret usympatiske.

Forholdet - eller mangel på samme – mellem retsmedicineren og politichefen fylder rigeligt. Ligeså gør de mange detaljer om medicin, stoffer, smittefare, hvorved spændingsmomentet ved opklaringsarbejdet fortaber sig indtil sidst i bogen.

For den tålmodige læser af veltilrettelagte, detaljerede krimier.
Og helt sikkert en fordel at vide lidt om det amerikanske samfund (colamarineret tyksteg!)

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Henrik Enemark Sørensen
Faustnummer
28012349
Graphic
Jon Asgeir
ISBN
9788791746710
Antal sider
499

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer