Bog

Genesis

Af (
2010
)

Anmeldelse

Genesis af Karin Slaughter

22 nov.10

Opmærksomhedskrævende pageturner om grufuld tortur og bestialsk kvindemorder, der ikke har planer om at stoppe.

Et ældre ægtepar påkører en kvinde. Hun bliver kørt på hospitalet, hvor lægen Sara Linton tager sig af offeret, og det viser sig hurtigt, at kvinden ikke kun er offer for en trafikulykke. Hun er uhyggelig tynd, kroppen er oversået med sår og skrammer, og hun er blevet gjort blind.

Politibetjent Will Trent, der tilfældigt befinder sig på hospitalet, er straks på sagen, og tæt på hvor kvinden blev kørt ned, finder han en underjordisk hule. Det er et rum fyldt med frygt og tegn på tortur, men der er også beviser, som indikerer, at endnu en kvinde er flygtet derfra.

Will, hans partner Faith og Sara bliver kastet ud i jagten på gerningsmanden. En jagt der intensiveres, da endnu en kvinde bliver bortført fra en parkeringsplads for øjnene af sin søn.

Som alle Karin Slaughters bøger er denne velskreven og spændende. Romanerne er ikke direkte hæsblæsende, selvom de for det meste foregår over ganske få dage. Der bliver presset meget handling – og sider – ind på hver dag, så man lidt mister tidsfornemmelsen.

Slaughter bruger som altid megen tid på at skildre sine personer. Det virker godt i bøgerne, men efter at have læst alle hendes bøger på dansk, bliver det næsten for iøjnefaldende, at alle hovedpersonerne i alle bøgerne har deres eget problem at bekymre sig om sideløbende med opklaringen.

Det skal dog ikke forhindre nogen i at læse ”Genesis”. Der er spænding fra start til slut, hovedpersonerne er sympatiske og interessante – især Will, der på trods af at være en god fyr, hele tiden træder folk over tæerne.
Fans af forfatteren vil ikke blive skuffede, men også nye læsere kan være med!

Dette er Karin Slaughters sjette bog på dansk. De tidligere er opdelt i to serier, den ene med Will Trent som hovedperson og den anden med Sara Linton. I denne mødes de to, og det bliver bogen bestemt ikke dårligere af. Slaughter er en af de store amerikanske krimiforfattere, og hendes bøger er oversat til 30 sprog og solgt i mere end 17 millioner eksemplarer.

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med: Sara Linton og Will Trent ; 1
Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Henrik Enemark Sørensen
Faustnummer
28469691
Graphic
Jon Asgeir
ISBN
9788791746864
Antal sider
473

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer