Bog

Folkemøg

Af (
2018
)

Anmeldelse

Folkemøg af Dennis Gade Kofod

15 aug.18
AfPia Bechmann
Skribent

Skidtet vælter ud i Dennis Gade Kofods samfundssatiriske fantasyroman om magtsyge overhoveder og folkets brutalitet.

At Dennis Gade Kofods ’Folkemøg’ blev udgivet lige op til Folkemødet på Bornholm er næppe nogen tilfældighed. Kofods samfundssatire gennemsyrer romanen, der handler om et rige i krise. Troldkællingen på den anden side af havet har kidnappet kongen, og den efterladte dronning Ursula må sammen med Troldmanden forsøge at bestyre Riget via overvågningsdroner og strenge love for integration af de mange flygtninge, der dagligt strømmer til på flugt fra Troldkællingen.

Harald er dronning Ursulas livvagt og elsker og tilfreds med sin tilværelse. Indtil dagen, hvor han begynder at undre sig. Hvad sker der med de forsvundne børn, og hvad er Troldmandens intentioner med Visdomstræet? Lorten er svær at placere i Riget, hvor regering som befolkning er drevet af grusomhed og stinkende brutalitet.

’Folkemøg’ er en bog, der vil tiltale læsere af samfundskritiske og satiriske romaner, og der skal læses mellem linjerne for at få det fulde udbytte. Dennis Gade Kofod er malerisk i sine beskrivelser af stemninger og miljø, og han har en imponerende og karikerende forestillingsevne med direkte italesættelse af højaktuelle problemstillinger i dagens Danmark og Europa.

Der er vel en mening med at pakke fortællingen ind i et fantasyunivers, men for mig faldt den fuldstændigt til jorden.Jeg fandt aldrig ind til kernen i historien og brød mig ikke om hverken handling eller karakterer, uanset hvor dygtig forfatteren er. Hver bog sin læser. Denne bog var åbenlyst ikke for mig.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
54203632
ISBN
9788763856423
Antal sider
237

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser