Bog

Superhelte i det hele taget

Af (
2010
)

Anmeldelse

Superhelte i det hele taget af Dennis Gade Kofod

26 maj.10

Humoristisk og nedkogt historie om en angstplaget mand, hvor superheltinden Jean Grey hjælper ham gennem hverdagens store og små farer.

På en gang ultrarealistisk i beskrivelsen af hverdagsbegivenheder, på den anden side et fantasifuldt parallelunivers med superheltinder. ’Superhelte i det hele taget’ er en sjov kombi, som byder på en unik og morsom læseoplevelse.

Per er skolelærer og laver tegneserier i fritiden. Indimellem får han blandet den virkelige verden og sin fantasi lidt for meget sammen. Han lider af angstanfald og er grådlabil. For at komme igennem hverdagen uden diverse lykkepiller får supersensitive Per støtte i sin diametrale modsætning superheltinden Jean Grey-Summers (filmene “X-men”), der i hans fantasiunivers svæver over vandene og holder hånden over ham, hvor end han færdes i det bormholmske på en næsten helt almindelig dag. En dag, der udover de almindelige trivialiteter, også byder på en nabos mystiske forsvinden og genopdukken og forfølgelse af en vred håndværker gennem et parkområde.

“Du er næsten aldrig adskilt fra verden. Du er smurt ud over den. Sådan en kæmpe empati, du slet ikke kan styre. Du bliver slidt op af indtryk” siger Pers kone. Og det er netop Pers problem: Han mangler det filter, der gør ham i stand til at sortere i sine oplevelser og indtryk. Per sindstilstand skildres eminent gennem Dennis Gade Kofods skrivestil, nogle gange er stilen observerende med Per, der opremser ting og laver lister i sit hoved koblet med Per, der flygter ind i sit fantasiunivers med Jean Grey. Andre gange er det Pers reaktioner på omverdenen, som beskrives, for hvad nu “når institutionen letter”, “når turgruppen er blevet overfaldet af en kamphund”, ”når der kommer vand i kælderen” osv.

På trods af absurde, humoristiske optrin og superheltinder, så er dette en historie, som får læseren til at smage og mærke, hvordan Pers angst styrer hans liv. Men humoren er dog det bedste, og gør det til god underholdning. Kan anbefales til alle, der er til det skæve og underfundige hverdagsdrama.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
28240767
Graphic
Camilla Christensen
ISBN
9788763814560
Antal sider
159

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer