Bog

Kadaverdoktoren

Af (
2010
)

Anmeldelse

Kadaverdoktoren af Lene Kaaberbøl

08 nov.10

Mystiske mider, et mistænkeligt dødsfald og en forsvunden dreng er blot nogle af ingredienserne i denne spændende historiske krimi fra 1800-tallets Frankrig.

Madeleine er 20 år og bor alene med sin far, dr. Karno, i en fransk provinsby i slutningen af 1800-tallet. Faderen er læge og undersøger mistænkelige dødsfald, det vi i dag kalder en retsmediciner, og Madeleine arbejder højst usædvanligt for den tid som sin fars assistent.

En dag finder man liget af en ung kvinde på forældrenes dørtrin. Umiddelbart kan det ikke fastslås, hvad dødsårsagen er, og selvom dr. Karno finder nogle ukendte mider i hendes næse, så ender dødsfaldet med at blive erklæret naturligt. Men så dør den unge kvindes præst, og også hos ham finder man spor af de mystiske mider. Nu bliver både Madeleine og hendes far involveret i jagten på morderen - og ikke mindst på de mystiske mider.

’Kadaverdoktoren’ er velskrevet, letlæst og underholdende. Lene Kaaberbøl fanger læseren fra første side, og Madeleine er et interessant bekendtskab. Hun er atypisk for tidens kvinder, og hendes store viden om de videnskabelige aspekter af livet står i skarp kontrast til hendes reelle viden om mennesker og deres sociale interaktion, som hun står noget famlende overfor. Det fører hende ind i mellem ud i situationer, som hun er helt uforstående overfor, og det giver hende en charmerende sårbarhed, der gør hende meget menneskelig og genkendelig.

Ud over de interessante personer er plottet også godt skruet sammen, så man ikke gætter sammenhængen før til allersidst. Det er ikke en bloddryppende pageturner, i stedet lader Kaaberbøl historien få plads til at udfolde sig, indtil alle de små detaljer tilsammen tegner et spændende og overraskende mønster.

Lene Kaaberbøl har i mange år været en anerkendt børnebogsforfatter, men i 2008 slog hun igennem som voksenforfatter med krimiserien om Nina Borg, som hun skriver sammen med Agnete Friis. Med ’Kadaverdoktoren’ står hun på egne ben som krimiforfatter, men det klarer hun med bravur. Jeg vil i hvert fald gerne læse mere om Madeleine og håber, at der kommer flere krimier med den unge dame i hovedrollen.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Faustnummer
28456735
Graphic
Harvey Macauley / Imperiet
ISBN
9788770534994
Antal sider
315

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer