Bog

Sandheden om Amelia

Af (
2014
)

Anmeldelse

Sandheden om Amelia af Kimberley McCreight

17 jun.14

Ved du egentlig, hvad din teenager går laver? Sandheden om Amelia tegner et portræt af en ond og grusom verden, hvor manipulation, mobning og nederdrægtigheder er hverdagskost.

Historien tager sin begyndelse med, at Kate bliver ringet op af hendes datters eliteprivatskole. Datteren Amelia er blevet bortvist med øjeblikkelig virkning og skal hentes med det samme. Da Kate lettere forsinket når frem, har Amelia angiveligt begået selvmord.

Efter et stykke tid modtager Kate en sms med teksten ”Amelia sprang ikke”. Nu ruller lavinen, og Kate forsøger ved hjælp af sit arbejde som advokat at opklare og afdække, hvad der egentlig skete med Amelia. Hun opdager hemmelige klubber, digital og fysisk mobning, utænkelige ondskabsfuldheder og forældre, der holder hånden over deres børn. I takt med at Kate får indblik i Amelias turbulente teenageliv, opdager hun også ting om sig selv og tidligere handlinger.

Dette er Kimberley McCreights debutroman, og hold da op en pageturner. Allerede fra første side var jeg fanget, og der var god underholdning lige til sidste side.  Romanen er bygget op over Kates opklaring. Kapitlerne skifter mellem Kate og Amelia som jeg-fortællere. Derudover bindes historiens forløb sammen af udskrifter fra sms’er og facebookopdateringer samt i bedste Gossip Girl-stil en blog, der verserer på skolen. Det fungerer rigtig godt, da en del af handlingen munder ud i digital mobning.

McCreight sætter fokus på overklassen i Brooklyn, men handlingen kan sagtens overføres til en helt almindelig dansk folkeskole. Også her foregår der mobning, klikedannelser og generelt bare teenageproblemer. Der tegnes et godt portræt af, hvor let det er at mobbe via de sociale medier. Historien om Amelia er fængende, spændende og rammer et bredt publikum. Langsomt skrælles lag for lag af Amelias liv, og dette byder på den ene overraskelse efter den anden. En rigtig god bog i stil med Gillian Flynns Kvinden der forsvandt

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Nina Marie Skyum-Nielsen
Faustnummer
51040511
Graphic
Mikkel Henssel
ISBN
9788711357668
Antal sider
411

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer