Bog

Mumi pandekageskovturen : en kig gennem hullerne bog

Af (
2018
)

Anmeldelse

Mumi pandekageskovturen : en kig gennem hullerne af Tove Jansson

13 dec.18

Lær figurerne fra Mumidalen at kende i denne fine pegebog, hvor Mumi skal have hjælp til at finde lille My, så de kan komme på en dejlig pandekageskovtur.

Mumimor har lavet pandekager, for Mumi og vennerne skal på skovtur. Lille My forsvinder pludselig ud ad døren, hvor blev hun af? Mumi kan ikke finde hende, og mens han leder, møder han både Snif, Mumifar, Snorkfrøkenen og Mumrik, som alle er i gang med gøremål, der kan bruges til skovturen. Snorkfrøkenen plukker blomster, Mumrikken er ved at digte en skovturssang, og Mumifar laver taburetter, som de kan sidde på. Til sidst finde Mumi endelig Lille My, som har plukket bær, der passer perfekt sammen med pandekagerne.

’Pandekageskovturen’ er en kig-gennem-hullerne bog, som giver de mindste en oplagt mulighed for at være en aktiv del af oplæsningen, når de skal hjælpe til med at finde Lille My. Kighullerne er skåret ud i kraftigt pap, og igennem hvert hul kan man skimte noget orange på næste side, som muligvis er Lille Mys hår. Der findes tre andre pegebøger om Mumi, hvor den taktile sans aktiveres. ’Mumi leder efter Mumrikken’ har en ’følg sporet’-effekt, i 'Mumi tager på ferie’ er der flapper, der skal løftes, mens der i ’På opdagelse med Mumi’ er et hjul at dreje på.

Historierne er søde og helt enkle, og illustrationerne er holdt i flotte og stærke kontrastfarver. Der er masser af detaljer at gå på opdagelse i, og det er spændende for de alleryngste at gætte med på, hvad der mon sker på næste side.

Pegebøgerne om Mumi og hans venner giver således børn fra 1-2 års alderen mulighed for at stifte bekendtskab med Tove Janssons kendte og elskede Mumifigurer, før de når en alder, hvor de er klar til de oprindelige historiers mere enestående, sælsomme og til tider dystre univers.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Sara Ejersbo
Graphic
Moomin Characters
ISBN
978-87-02-26787-7
Antal sider
12

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer