Bog

Mumi og den første forårsdag

Af (
2020
)

Anmeldelse

Mumi og den første forårsdag

27 maj.20

Lær figurerne fra Mumidalen at kende i denne billedbog, hvor Mumi uventet vågner fra sin vintersøvn og går ud for at lede efter forårstegn.

Historien er inspireret af de klassiske fortællinger af Tove Jansson, og bogen lægger sig fint i tråd med tidligere billedbøger i serien som ’Mumi og den store vinterfest’ og ’Mumi og det gyldne blad’, der også har årstidernes gang som tema. Titlerne formidler genkendelige eventyr om Mumi, Mumrik, Snorkfrøkenen, Lille My og alle de andre med enklere handlingsforløb, hvorfor disse billedbøger er oplagte som introduktioner til mumi-universet for yngre børn.

Normalt er det lyden fra Too-Tickis lirekasse, der vækker Mumifamilien af deres varme og trygge vintersøvn, men denne gang vågner Mumi pludselig ved en anden, lidt mærkelig lyd. Det viser sig at være hoveddørens knirken, han har hørt, og udenfor opdager han Lille Mys små fodspor i sneen. Men hvad laver Lille My derude midt om vinteren? Mumi begiver sig afsted for at lede efter hende og for at se, om der er tegn på forårets komme. For det er også foråret, der bringer hans bedste ven Mumrik hjem til Mumidalen efter sin lange vinterrejse.

Bogens illustrationer er farverige og stemningsfulde, oftest helsides illustrationer i stærke og klare farver hvorpå de kendte figurer træder tydeligt frem. Det er en hyggelig historie om årstidernes skiften og forventningens glæde, for som Mumi selv siger det: ” … og han vidste med et, at nu kunne eventyrene begynde. Foråret var uden tvivl den bedste tid på året”.

Mumitroldene er fortsat populære, og fortolkninger som denne giver børn fra 3-års alderen en vej ind til deres magiske verden, indtil de er klar til de originale historiers mere sælsomme og til tider dystre univers.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Nana Baaner Klitgaard
ISBN
9788702296846
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer