Bog

Eventyr fra Mumidalen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Eventyr fra Mumidalen af Tove Jansson

16 nov.19

Ni historier om livet i Mumidalen i en smuk indpakning, hvor udtrykket stammer fra animationsserien af samme navn.

Heri er historierne om, hvordan Lille My flyttede ind hos Mumierne, hvordan Mumrikken på sin vandring for at komponere en sang til foråret bliver forstyrret af et lille dyr, der er så ulykkeligt, fordi ingen har givet den et navn. I en anden fortælling fanger Mumitrolden en lille drage, som han vil holde som kæledyr, men det er de ikke helt enige om. Man kan også læse en historie om hvordan familien næsten er ved at flytte fra deres hyggelige mumihus, eller om en dag hvor mumitrolden vågner op med en forgyldt haledusk.

En dag sejler familien ud og ender med at møde hatifnatterne, som er små elektriske hvide væsner, der ingenting siger og ikke bryder sig om nogen. Hatifnatterne rejser rundt, fordi de ikke kan finde ro og altid er på jagt efter noget andet. Og Snorkfrøkenen er lige ved at forpurre alting, fordi hun har så travlt med at beundre sig selv. Mumrikken møder de sødeste små skovunger, mens politihemulen sætter Mumitrolden og Snorkfrøkenen i kachotten. 

'Eventyr fra Mumidalen' er en række dejlige fortællinger fra Tove Janssons sære, men skønne mumiunivers, som er opbygget af mange lag af sælsomhed, kærlighed, skønhed og naivitet. Mumitroldene og deres venner repræsenterer mange forskellige typer af mennesker, hvor nogle er som børn, andre som voksne. Deres indbyrdes forhold er meget menneskelige, og deres verden indeholder, ligesom vores verden, både stor skønhed og mørke.

Tove Janssons historier er helt særlige og som skabt til højtlæsning fra cirka 4 år med mange timers samtaler om stort og småt efterfølgende. Jeg er sikker på, at børn også vil elske de animerede illustrationer, som skaber et mere blødt udtryk, end de sædvanlige kendte, smukke illustrationer, som nok især voksne kender og elsker højt.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Lene Ewald Hesel
ISBN
9788711918241

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer