Anne Thorogood skaber med sine kærlighedsromaner et rum, læseren kan forsvinde og drømme sig væk i. Med sine intense romaner vækker hun begæret og drager med fortællinger om kærlighedens uransagelige veje.
Anne Thorogood debuterede i 2003 i Familie Journalen, hvor hendes første romaner udkom som føljeton til bladets læsere. Siden udgav hun romanerne ’Hvis jeg falder’ og ’Ramt af dig’, der som noget helt nytænkende udkom i førsteudgave som lydbog – bøgerne er skrevet direkte til læserens øregange. De to romaner er dog siden udkommet i fysisk form.
’Hvis jeg falder’ blev Anne Thorogoods første samlede roman – hvor læseren på nogle timer kunne læse/lytte til hele romanen uden at vente en uge på næste Familie Journal. ’Hvis jeg falder’ skildrer unge Hannahs liv, der føler sig fanget i Kolding pga. sin syge far, som hun er nødsaget til at passe. Der er ikke meget spænding i hendes liv – hun står op, tager på arbejde, passer sin syge far, går i seng igen. Da William Black dukker op, den eneste, der kan redde hendes arbejdsplads, falder Hannah pladask for ham. Mr. Black er i bund og grund hamrende arrogant og irriterende, men når lynet først har slået ned, er der intet at gøre, og Hannah må lære at jonglere arbejdsplads, familieliv og hæsblæsende kærlighed.
’Ramt af dig’ er Anne Thorogoods anden roman, og den blev ligesom ’Hvis jeg falder’ originalt udgivet som lydbog. Thorogood arbejder også i denne roman med kærlighedens uforståeligheder. Vi befinder os her i England, hvor vi følger Christel, der har fået job i et succesfuldt ejendomsmæglerfirma, hvor hun indleder en hed affære med sin chef. Affæren hjælper ikke på Christels vej til en opadstigende karriere, men resulterer derimod i en fyrig og et dårligt omdømme. Christel formår dog at skaffe sig et nyt job, hvor hun bliver sendt direkte i armene på en ny chef, der både har charme og udseende med sig. Christel står nu i endnu et hedt dilemma, og spørgsmålet er, om man kan lære af sine fejl, når kærligheden banker på med tunge, fristende slag.
Foto: annethorogood.com
Skrevet af Emma Karlebjerg, universitetspraktikant i efteråret 2020