31 jan.18

Bogliste

Analyser fra 2006-2009

Bøger på listen

Bavian

Af Naja Marie Aidt

Bavian

Noveller om hverdagsagtige episoder, der under overfladen måske slet ikke er så små og ubetydelige endda.  Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2008
Læs mere

Havet er en scene

Af Ursula Andkjær Olsen

Havet er en scene

Ursula Andkjær Olsens digtsamling 'Havet er en scene' er på én gang tidstypisk og tidløs og stiller radikale spørgsmål til forståelsen af den moderne identitet.
Læs mere

Rådhusklatreren

Af Kim Blæsbjerg

Rådhusklatreren

Kim Blæsbjergs frit fabulerende og forførende slægtsroman 'Rådhusklatreren' beretter om livet bag de lukkede døre i fire generationer af familien Lundstrøm.
Læs mere

Apropos Opa

Af Julia Butschkow

Apropos Opa

Med sproglig præcision, afdæmpet ironi og ømhed skildrer Julia Butschkow i Apropos Opa en ung kvindes undersøgelse af sammenhængen mellem sin egen historie og sin farfars fortid…
Læs mere

Afgrundens rand

Af Christian Dorph og Simon Pasternak

Afgrundens rand

'Afgrundens rand' er andet bind i forfatterduoen Dorphs og Pasternaks ambitiøse projekt om at fortælle den sidste fjerdedel af det 20. århundredes danmarkshistorie i en…
Læs mere

Liberty

Af Jakob Ejersbo

Liberty

Drømmen om friheden og uafhængigheden er et dunkende diskotek i Jakob Ejersbos Liberty, der sprudler af rå realisme og sort-hvide kontraster.  
Læs mere

Ubevidst rødgang

Lars Frost roman om 70erne fjerner den mening, der er knyttet til steder og mennesker. Livet og bygninger skabes med et begrænset udsyn og fortælles på samme måde.  
Læs mere

Dinosaurens fjer

Af Sissel-Jo Gazan

Dinosaurens fjer

Det klassiske, nordiske femi-krimiplot fornægter sig ikke i Sissel-Jo Gazans moppedreng 'Dinosaurens fjer'. Men rundt om krimiskelettet udfolder der sig et sirligt net.
Læs mere