Bog

Du er superelsket

Af (
2017
)

Anmeldelse

Du er superelsket Ninka Reittu

23 jan.19

Hvordan taler man med børn om kærlighed? Det er der fine bud på i denne poetiske billedbog om et barn, en forælder og kærlighedens stærke superkraft.

Den lille, som er bogen jeg-fortæller, undrer sig over, hvad kærlighed egentlig er, og han har mange spørgsmål til Store. Kan du stadig lide mig, selvom jeg gør noget dumt? Når jeg ikke er lille længere? Hvad sker der med kærligheden, når man er langt hjemmefra? Klædt i superheltedragter bevæger Lille og Store sig omkring i byen, og mens de leger, spiser, plukker blomster og fjoller, udspiller samtalen om kærlighed sig.

Hen ad vejen går det op for Lille, at kærlighed gør en tryg og modig. At man er elsket, også når man laver ballade eller siger grimme ting. At kærligheden altid følger med, selvom man ikke er sammen, og at den ikke bliver mindre, når den skal deles med andre. Bogen besvarer på en enkelt og konkret måde en række spørgsmål, som børn kan have omkring deres forældres kærlighed, og det hele kan summeres op i denne fine beskrivelse: "Kærlighed er, at man føler sig hjemme, når en anden kommer tæt på".

Udover at beskrive den superkraft, som forældres kærlighed til deres børn er, så leverer bogen også et virkeligt fint farportræt i kraft af figuren Store. De fantasifulde og farvestrålende illustrationer er fulde af liv, og de støtter fint op omkring det livsbekræftende indhold. Finske Ninka Reittu har både skrevet og illustreret bogen, og hun har tidligere udgivet billedbogsserien om ’Messi og Mysteriet’. Siden er det blevet til endnu en skøn bog om Lille og Store, Min helt egen supernavle, hvori forskellige kropsbilleder udforskes og anerkendes.

’Du er superelsket’ er en fin og varm billedbog om forældres ubetingede kærlighed, som alle børn fortjener at høre og mærke. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Siri Nordborg Møller
ISBN
978-87-406-2137-2
Antal sider
35

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer