Bog

Katten med den knurrende mave

Af (
2021
)

Anmeldelse

Katten med den knurrende mave

16 aug.21

Et smukt, humoristisk og tankevækkende eventyr om begærlighed og kærlighed og om at turde gøre det rigtige.

Engang for længe siden, i et land plaget af tørke og fattigdom, boede en lille pige. En meget lille pige. En dag møder pigen en helt enorm kat, hvis store mave knurrer så højt, at hele verden næsten ryster. Katten har ædt alt, den har mødt på sin vej, fordi den er så sulten. Pigen vil hjælpe katten med at finde mere at spise, for hvis ikke hun gør det, æder den også hende.

På deres rejse bliver pigen og katten efterhånden gode venner, men da de kommer til en landsby, vil katten æde alle indbyggerne! Den mener ikke, de har noget at leve for, da de i ren desperation har spist deres egne tanker og drømme. Pigen overtaler den til at lade være, selvfølgelig forudsat at hun skaffer den noget mad, ellers bliver hun ædt til aften. Uanset hvor meget pigen forsøger at finde en løsning for dem begge, må katten grædende spise hende, da natten falder på. Og den lover ikke at bruge tænderne, men i stedet sluge hende hel, så det ikke gør ondt. Inde i den store mørke mave møder pigen hele verden. Den verden, som kattens knurrende mave har fået den til at sluge. Allerlængst nede i en hytte finder hun gamlingen Grådius, der er konge på stedet, og han er skyld i kattens umættelighed. Men Grådius kender ikke til venskabet.

Det er en indsigtsfuld fortælling om venskab og mod. Den lille pige er frygtløs og omsorgsfuld, og hun vokser bogstaveligt talt gennem bogen. Hun elsker katten og accepterer, at den er styret af sin voldsomme sult, også selvom den faktisk er både egoistisk og uhøflig. Bogen kommer med en opsang til forbrugshysteriet i den moderne verden, men på en meget spiselig måde. Forfatter Magdalena Hai og illustrator Teemu Juhani står bag flere børnebøger sammen, og de sort/hvide tegninger i bogen er virkelig gode i herlig tegneseriestil. Bogen er oplagt til højtlæsning allerede fra 6 års alderen.

Bogdetaljer

Forlag
Vild Maskine
Oversætter
René Semberlund Jensen
Faustnummer
39330512
ISBN
9788772271729
Antal sider
46

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer