Bog

Fjern torden

Af (
2020
)

Anmeldelse

Fjern torden

07 mar.21
AfPer Eilif Månson
Skribent

Jack Reacher blaffer sig gennem den glohede ørken i Texas og kommer i klammeri med den forkerte i endnu en fremragende thriller fra øverste hylde.

Jack Reacher er måske nok en klicheagtig supermand, men ulig mange af thriller-genrens andre helte har han samvittighed og er uhyre empatisk. Når så hans forfatter i den grad kan strikke et plot sammen og skrive glimrende, kaster man sig med glæde over endnu en Reacher-bog.

Jack Reacher er tidligere militærpolitimand, men flakker nu rundt på må og få i USA. En ulidelig varm sommer kommer han i klammeri med den forkerte, der dagen efter opsøger Reachers motel i politiuniform sammen med kolleger. Reacher må flygte og vil blaffe et eller andet sted hen, i hvert fald bare væk.

En nydelig ung mexicansk kvinde i en luksusbil samler ham op, og undervejs på deres lange køretur til det sydlige Texas, lukker hun op for, at det ikke var tilfældigt.

Hun har nemlig brug for hjælp: hendes mand er ekstremt voldelig, hun er nærmest umyndiggjort på familiens ranch, hvor svigermoren og svogeren hader hende af racistiske grunde. Lige nu er hun i fred for manden, der sidder fængslet for skattesvig, men han skal meget snart lukkes ud. Hun tør ikke forlade ham pga deres fælles barn, så i virkeligheden har hun brug for en, der kan slå manden ihjel.

Reacher nægter kategorisk at blive lejemorder, men har dog så meget sympati for Carmen Greer, som kvinden hedder, at han tager med hende og lader sig ansætte som hestepasser på ranchen for om muligt at beskytte hende.

Carmens mand bliver løsladt, og samme aften bliver han skudt med Carmens pistol. Alt peger på hende som morder, men Reacher sætter alt ind på at bevise, at hun handlede i selvforsvar. Han kontakter retshjælpen og får den unge advokat, Alice, til at påtage sig sagen, men så løber alt løbsk.

Carmen nægter at have Alice som advokat og efter kort tid tilstår hun drabet. Det virker meget mystisk, og både Reacher og Alice fortsætter med at undersøge sagen, men render panderne mod den ene mur efter den anden.

Parallelt følger vi en gruppe lejemordere, der på en eller anden måde har forbindelse til sagen, og efter sindsoprivende læsning kommer vi til en meget overraskende afslutning.

Det er en thriller fra øverste hylde, som du ikke skal tøve med at kaste dig ud i. det gælder også for Childs øvrige forfatterskab, men bøgerne kan læses særskilt.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Jakob Levinsen
Faustnummer
38307568
ISBN
9788742603895
Antal sider
463

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser