Bog

Det sorte hus

Af (
2023
)

Anmeldelse

Det sorte hus

23 okt.23

Andet bind i krimiserien om makkerparret Stina Funk og Jens Tjøller på Bornholm. En nordisk krimi med atmosfæriske beskrivelser af den barske natur og masser af spænding. 

Hovedpersonerne Funk, der bor alene med sine elskede to hunde, og Tjøller, som i fritiden er sanger i et større rockband, tilkaldes, da liget af en mand bliver fundet på havnen i Gudhjem i en container. Det viser sig at være en lokal mand Andreas kaldet Andi, den yngste af to brødre. Han har været forsvundet i adskillige år, men er blevet myrdet indenfor de sidste 12 timer. Funk og Tjøller finder frem til Andis ældre bror Jimmi, der er gift med den meget smukke Mariyah, som han driver et vandrehjem med. 

Brødrene har ikke haft kontakt i mange år, men mange pile peger alligevel på Jimmy, som altid har behandlet Andi dårligt, samt gjort nar af ham, fordi han tog sig af syge og tilskadekomne fugle. Men efterhånden som efterforskerne graver sig ned i brødrenes ubarmhjertige livshistorie, tvivler Funk mere og mere på Jimmis skyld. Samtidig skal Funk med ét agere forhandler, da flere ofre dukker op. Hendes liv besværliggøres også en smule af hendes følelser for Tjøller, som indimellem er mere end blot professionelle.

Kirsten Sonne er mest kendt for sine mange populære børnebøger, og i 2021 debuterede hun som krimiforfatter til det voksne publikum. Og det gør hun så godt! ’Den vilde’ var hendes første roman om Funk og Tjøller og foregik også på Bornholm. Kirsten Sonne beskriver levende Stinas anstrengte forhold til ekskæresten Martin, der forlod hende til fordel for en yngre kvinde retsmedicineren Eva Marie kaldet Em, som han desuden venter barn med. Martin og Eva Marie arbejder begge indenfor politiet, så Stina konfronteres til sin store ærgrelse med dem jævnligt. Stina har et godt forhold til sine kolleger og taler ofte med sin tidligere chef Friberg, der betyder meget for hende. Det er lidt usædvanligt, at hun i det store hele ’blot’ er en kvinde med et godt og forholdsvis problemfrit liv, men det forøger også læseglæden hos mig.

Forfatteren er født på Bornholm, og hun er virkelig dygtig til at videreformidle stemningen og landskabet på øen. Romanen er ikke blot velskrevet med et skarpt plot, den er desuden et udtryk for forfatterens forståelse af og kærlighed til kulturen og naturen på Bornholm. Til årstiderne og øen, der ikke kun er sol på klipperne. Man kan sagtens læse ’Det sorte hus, uden at have læst ’Den vilde’. 

Bogdetaljer

Forlag
Alhambra
Faustnummer
137179431
ISBN
9788772167763
Antal sider
318

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer