Bog

Kejserens Port

Af (
2009
)

Anmeldelse

Kejserens Port af Christian Mørk

19 okt.09

Uhyggelig bog om hvad der kan ske, hvis man blander sig i noget man ikke skulle have blandet sig i.

 

’Kejserens Port’ er ikke en krimi, men nærmer sig den gotiske uhygge Christian Mørk også formåede at drive frem i ’Darling Jim’ og som gør bogen anderledes end noget andet jeg har læst. Og det er meget positivt ment!

 

Hovedpersonen Kit Henson er osteolog (osteologi er læren om knoglernes bygning) og bliver sendt rundt i hele verden. Hun bliver kendt som Knoglehviskeren og opklarer diverse forbrydelser ved arkæologiske udgravninger. Hun ”gjorde sig fortrolig med jorden. Hun håndterede de knogler, hun fandt, med en langt større ærbødighed, end hvis det havde været det selv samme guld, hun var klar over spøgte i alle mænds grådigste ønskedrøm.”

 

Kit har mistet en søn og forsøger at arbejde sig ud af smerten, men drømmer om det hver nat og sørger over det hver dag. Hendes mand er et skvat, som lader sig forsørge af Kit og ellers ynker sig selv og sit liv.

 

En dag oplever Kit noget, der ændrer hendes liv for altid. Og det er her hun bliver stræbt efter livet af Den hvide Rotte. Han er den anden hovedperson, og mens Kit oplever noget skræmmende i sin barndom, danner Den hvide Rotte sin afstumpede personlighed ved at slå folk ihjel for penge i Paris’ underverden.

 

Den hvide Rotte har nu som en selvbestaltet Jadekejser indtaget Mysteriernes villa, og herfra driver han sine onde gerninger. Der er næsten tale om en grev Dracula, der aldrig kommer ud, men har skabt dette mystiske sted, hvor ingen fremmede kommer ind uden invitation, og hvor skumle og ulovlige ting sker.

 

Christian Mørk har en evne til at skrive sanser ind. Man kan som læser smage Vietnam, lugte det og mærke det. Man kan se Den hvide Rotte for sig, når han skifter forklædning, og man føler ubehaget ved at læse om hans liv i Mysteriernes villa. Det er meget velskrevet.

 

Jeg er imponeret over Christian Mørks fascinerende måde at skrue en overraskende, skræmmende og fascinerende historie sammen. Jeg er, som altid, rigtig godt underholdt og bevæget når jeg læser hans bøger og glæder mig meget til at læse mere om Kit Henson i de to følgende bøger om hende.

 

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Oversætter
Christian Mørk
Faustnummer
27936458
Graphic
Harvey Macauley/ Imperiet
ISBN
9788756788649
Antal sider
303

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer