Bog

Klaverstemmeren

Af (
2014
)

Anmeldelse

Klaverstemmeren af Carin Gerhardsen

08 maj.14

En ung stum mishandlet kvinde, sladder, pædofili, en død narkoman, it-mobning og et spædbarnslig fylder Hammerbypolitiets dage med udfordringer.

En nøgen, ung kvinde bliver fundet af politiet udenfor klaverstemmeren John Gideons dør i Stockholm. Pigen er blevet voldtaget, men husker ikke, hvad der er sket og vil ikke tale. Kriminalkommissær Conny Sjöberg og hans kollegaer ved ikke rigtig, hvad de skal tro... og hvor er klaverstemmeren blevet af? Der er ikke mange spor at gå efter for Hammerbypolitiet, sladderen og rygterne gå,r og det involverer folk fra politiets egne rækker.

Klaverstemmeren er femte del af Hammerby-serien, men kan læses selvstændigt. Det kan dog være en fordel at have læst de andre bøger i serien for at kunne følge med i politifolkenes baggrund og handlinger.

Bogen handler udover pædofili udøvet af velhavende mænd i højtstående stillinger også om sladder: Hvor meget kan vi styres af vores fordomme og forventninger, og hvordan det kan påvirke mennesker? Og så behandler bogen it-mobning, der kan ødelægge både børn og voksne. Hvad adskiller Carin Gerhardsens bøger fra andre krimier? En af grundene er, at der er en social empati for samfundets svageste - børnene! Samt en social bevidsthed. Det er ligesom den røde tråd gennem alle hendes bøger.  

Jeg glæder mig altid til nyt fra forfatteren, selvom der kan gøre næsten fysisk ondt at læse hendes bøger, ikke mindst denne. Jeg har læst et sted, at hun selv har tre krav til sine bøger: spændende, troværdige og gribende. De krav opfylder Carin Gerhardsen til ug. Det er nemlig lige præcis, hvad hendes bøger er. Læs dem!

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Oversætter
Inge Nissen
Faustnummer
51062949
Graphic
Rasmus Funder
ISBN
9788771590258
Antal sider
343

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer