Bog

Den enes død

Af (
2010
)

Anmeldelse

Den enes død af Peter James

21 sep.10

Organdonation – har du taget stilling? Ellers gør du det, når du har læst denne 5. krimi om kriminalkommissær Roy Grace og hans jagt på kriminelle i Brighton

Jeg stiftede først bekendtskab med forfatteren i år, da jeg læste 'Dødenkelt', som blev udgivet i 2007. Jeg blev blæst bagover – det er længe siden, jeg har læst så forrygende en krimi! Og jeg måtte fluks læse videre om Roy Grace og det betændte kriminelle miljø i Brighton.

Nu er Peter James så nået til den 5. krimi med Roy Grace i hovedrollen. Det er godt gedigent håndværk, og heldigvis bliver benene fejet væk under dig som læser efter godt 300 sider! Og det gør at bogen holder interessen fanget, og at der ikke kommer for meget privatliv og kærlighed med i handlingen.

Organdonation er, hvad bogen handler om. Umiddelbart lyder det som en god ting, men da politiet i Brighton finder tre døde unge mennesker i havet udenfor Brighton, og disse tre mangler deres indre organer, aner man ugler i mosen. Det viser sig at der er firmaer der tjener rigtig gode penge på at transplantere organer. De ulykkelige syge mennesker der venter (ofte forgæves) på et sundt organ, kan købe sig til dette via et internationalt firma, der lover at finde et organ der passer til dem inden for en uge. Hvad de syge og deres pårørende ikke ved, er at rumænske gadebørn bliver slået ihjel for at dække disse behov.

Det er en tragisk, klam og grum tanke at nogle mennesker er så kyniske at de vil slå ihjel for penge på denne måde. Men på den anden side, hvor langt vil du gå for at holde dit barn i live?

Plottet holder og skæbnerne bliver beskrevet, så man føler med gadebørnene og dem der venter på organer - og det frygteligste er vel at det sker i virkeligheden!

Jeg holder meget af Peter James og hans hovedperson Roy Grace, hvis du kan lide Mark Billingham, vil du sikkert også falde for Peter James.

Bogdetaljer

Secondary title
Serie: Roy Grace ; 5
Forlag
Cicero
Oversætter
Pia Trøst Nissen
Faustnummer
28421648
Graphic
Henrik Koitzsch
ISBN
9788770790475
Antal sider
463

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer