Bog

Anton elsker ymer

Af (
2020
)

Anmeldelse

Anton elsker ymer af Lilian Brøgger

23 apr.20

Lær om modsætninger eller antonymer, som det også kaldes, på en underholdende måde med Lilian Brøggers skønne og opfindsomme illustrationer.

Det er ikke altid let at forklare børn, hvad modsætninger er, men denne billedbog er et godt sted at begynde. For i 'Anton elsker ymer' møder man katten Anton, der som den gennemgående figur må lægge krop til mange forskellige og forunderlige modsætninger.

Anton antager de særeste former og udtryk for at demonstrere modsætningsforholdene. Der er ingen handling i bogen, blot illustrationer af Anton, der figurerer i to udgaver på hvert dobbeltopslag: han vises som snavset/ren og splittet/samlet, han optræder pjusket/trimmet og statisk/dynamisk, og man ser ham forfra/bagfra og så fremdeles. Modsætninger kaldes også antonymer, deraf ordspillet i bogens titel.

Lilian Brøggers humoristiske illustrationer er sprudlende og udtryksfulde, og hun formår på en fantasifuld, sjov og opfindsom måde at sætte billeder på alverdens modsætninger. Både de ord og begreber, der er lige til, og de lidt mere abstrakte og diffuse. Det kan danne grobund for mange gode snakke om, hvad de forskellige ord betyder, og hvordan de bruges. Bogen blev udgivet første gang i 2006, men er nu af forlaget Hjulet blevet genudgivet i en let revideret form.

Det er en bog, der går til begrebsindlæringen på humoristisk vis, og som ikke nødvendigvis skal læses fra ende til anden, men kalder på at gå på opdagelse i de mange sjove illustrationer gentagne gange. 

Bogdetaljer

Forlag
Hjulet
Faustnummer
26423996
ISBN
9788756779722
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer