Bog

Amadeus og Ludvig

Af (
2020
)

Anmeldelse

Amadeus og Ludvig af Hilli Rand og Catherine Zarip (Ill.)

09 okt.20

Der er gode muligheder for at øve tallene, når man læser højt af denne herlige bog om et par vigtige katte.

Det er ingen sag at være alene hjemme og passe et stort hus, når man er så vigtige katte som Amadeus og Ludvig. De to katte tilbyder deres familie, at de sagtens kan være alene i huset i et helt år, mens familien er ude at rejse. Familien sørger for at både fiskemanden og mælkemanden kommer forbi hver dag, så kattene aldrig er sultne. De to katte lover familien at de vil passe på huset, mens de er bortrejst. Et arbejde, som de tager meget alvorligt.

Hver morgen står kattene tidligt op og placerer sig på hver sin stolpe udenfor. Kokken 8 sker det første vigtige; postbuddet kommer. Og en gang om ugen har han brev med fra familien, som han læser højt for dem. Efter dette går de en runde, inden mælkemanden kommer klokken 9. Klokken 10 kommer fiskemanden med deres friske fisk, og to gange om dagen kommer børnene fra børnehaven forbi og kæler med kattene, mens de stiller en masse spørgsmål. Kattene driller den store sorte hund, kigger på skraldebilen, og om aftenen snakker de med naboen, der arbejder ved teatret. De går hen til pavillonen klokken 19. sammen med den store grå kat Timoteus. Klokken 20 sidder de igen i haven og beundrer månen for bagefter at gå ind og spille på klaver. Et par særdeles travle katte.

Det er en smuk historie, der er lidt som en drøm, hvor man følger verden fra de to kattes perspektiv. Deres liv er lagt i meget faste rammer, og alt sker på præcise klokkeslæt. Der er gode muligheder for at øve tallene, når man læser højt. Det er forfatter Hilli Rands første udgivelse på dansk. Catherine Zarips utroligt smukke og rolige illustrationer kompletterer den søde historie med sarte, afdæmpede farver og finurlige detaljer. En dejlig bog til højtlæsning for børn fra cirka 5 år.

Bogdetaljer

Forlag
Arkimedes
Oversætter
Anja Andersen
ISBN
978-87-7543-020-8
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer