Bog

Sammenbragt

Af (
2019
)

Anmeldelse

Sammenbragt af Kristina Aamand

06 jun.19

Kathrine har følt sig mere kaldet til at rense vaskemaskinens fnugfilter end til at have sex med William, nu er hun sammenbragt med Max og hans familie. Aamand har skrevet en humoristisk samtidsroman om udfordringerne i det moderne familieliv.

Det er ikke altid let at få en sammenbragt familie til at fungere. Kathrines nye kærlighed Max bringer to børn og dermed også deres mor, Moderskibet Mette, ind i forholdet. Mette kan ikke lide, at man ikke parrer sokkerne ordentligt, og teenagedatteren Masja er mildt sagt ikke positiv stemt overfor Kathrine. Hun synes, at de fire M’er hører sammen, Masja, Max, Mette og Mikkel, så det er meget svært at leve op til det kernefirkløver.

Samtidig skal Kathrine forholde sig til 7/7 med sine egne børn, Louise og Albert, deres far William og hans meget tjekkede nye kæreste, som børnene rigtig godt kan lide. Økonomien halter, lejligheden er for lille, og den datomærkede kylling giver ofte dårlig mave. Så hvad gør man for at opretholde den seksuelle puls med drømmemanden? Kathrine har mange gode idéer, måske flere end klogt er.

Jeg er vild med Kristina Aamands skarpe humoristiske pen, der spidder parholdet, jalousien og hverdagen i en sammenbragt familie. Rigtig mange vil kunne genkende konflikterne i større og mindre grad, og hun skriver sikkert også på egne erfaringer med ikke mere at være 2+2, men nu fx at være 2+2+2 plus to 2 ekstra partnere, der måske hele tiden vurderer en, samtidig med at man skal forsøge at vedligeholde gnisten i det nye parforhold. Bogen taler til de mange, der lever i sammenbragte familier med større eller mindre held. Her kan man absolut føle sig forstået og identificere sig med Kathrine, selvom hun lige giver den en tand ekstra.

Kristina Aamund skriver selv børnebøger som bogens hovedperson. Hun er et omvandrende kultursammenstød og bl.a. forfatter til ’Kunsten at overleve en pakistansk svigermor’, hvor hun også med stor humor og ironi beskriver sine egne oplevelser i ægteskabet med sin første, pakistanske mand. Selv er hun halvt dansk, halvt palæstinensisk. Dette er hendes første roman for voksne, og jeg kan kun opfordre til, hun skriver flere.

Bogdetaljer

Forlag
HarperCollins
Faustnummer
46491955
ISBN
9788771916096
Antal sider
255

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer