Bog

Rosernes torne

Af (
2018
)

Anmeldelse

Rosernes torne af Stephen King og Owen King

31 maj.18

En pandemi rammer kvinder verden over og luller dem ind i endeløs søvn. Kongen af episke gys er tilbage med en storslået horrorthriller.

Stephen King læsere kender alt til forfatterens stort anlagte fortællinger og omfangsrige værker. Få forfattere evner som King at beskrive et samfunds deroute, når uforklarlige hændelser finder sted og langsomt opløser alt, hvad der er normalt, og i stedet bringer frygt og menneskelig ondskab op til overfladen. Det er gysende godt og åndeløst spændende, når han rigtigt folder sig ud. I ’Rosernes torne’ rammer King denne nerve. Bogen er skrevet i samarbejde med sønnen Owen King, der har flere anmelderroste romaner bag sig.

Umiddelbart er det ikke til at se, hvem der har skrevet hvad i ’Rosernes torne’. Som læser kan man kun gætte sig til, hvilke kapitler der udspringer af Stephen Kings hånd, og hvilke Owen King er ophav til. Jeg vil gerne tro på, at bestemte kapitler må stamme fra gysermesteren selv, men helt ærligt, så ved jeg det ikke med sikkerhed. Denne sømløse fortællestil udstråler overskud og beror givetvis på Stephen Kings yderst professionelle og mangeårige forfatterkarriere og -erfaring.

Kvindetemaet er solidt og velvalgt, for den aktuelle litteratur bobler med romaner om kvinder og kønsroller. ’Rosernes torne’ vil langt mere end ’blot’ lange et solidt gys over disken, den stiller også de store spørgsmål om mænd og kvinder og de roller, de hver især indtager i samfundet. For hvis det ene køn skulle forsvinde, hvad vil der så ske med resten af verden?

Akkurat som ’Under kuplen’ er dette et digert og yderst imponerende værk, et must read for enhver King fan, men samtidig en roman, som sandsynligvis vil tiltale læsere af ’Tjenerindens fortælling’ af Margaret Atwood og ’Kraften’ af Naomi Alderman.

Som altid er man i trygge hænder hos King, når han, denne gang sammen med sin søn, udfolder et personrigt og mange facetteret univers, der fuldstændigt slår benene væk under sin læser. Kings forestillingsevne er tilsyneladende uendelig – heldigvis - for verden ville være et fattigere sted uden.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Jakob Levinsen
Faustnummer
53984444
ISBN
9788740046144
Antal sider
812

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfMarie Rose
ons, 21/12/2022 - 00:11

Ok var meget skeptisk over at Stephen King havde skrevet denne bog i samarbejde med hans søn Owen. Men jeg tager hatten af for dem begge, da den var fantastisk🤗🤗
Dog var jeg lidt ved at midste modet da der var 12 (mobil e-bog sider) med optegnelse af alle personerne i bogen, jeg kunne ikke huske en eneste af dem?! 

Men bogen handler mest om den lille by Cooling, hvor alle kvinder efter de er faldet i søvn forpubber sig? 

Sheriffen Lila Narcross og hendes mand Clint, der er psykolog på kvinde fængslet i byen og deres søn jarod er nogle af dem vi følger i denne kamp om at få alle kvinderne tilbage til den vågne verden. 

Lila arrestere en kvinde ved navn Evie, som viser sig at have noget at gøre med det der sker med kvinderne. 
Hun bliver indsat på det kvinde fængsel som hendes mand arbejder på. 

En anden som jeg godt vil nævne er Frank Geory som er dyreværns betjent. 
Et citat fra ham "Dem man her i verden virkelig skal være på vagt over for, var dem der ikke engang kunne holde af en kat eller en hund" så sandt som det er skrevet❤️! 

Og han straf til Fritz Meshaum, hvor Frank finde en stakkels lille hund gennembanket, og ben brækket🥺😤kan jeg ikke sige at jeg ville have dømt anderledes. Han fik nemlig samme behandling som han havde givet hunden!! 
Dog bliver han lidt for "my way or the highway" senere hen i bogen og selvom han gør det af kærlighed til hans datter Nana, bliver han en af dem der kun kan gøre situationen endnu værre. 

Bogen indeholder en del mystik, når mennesker er værst og fantasi dyr og træer🙂 også evie, for hvem er hun?? 

Jeg vil bestemt anbefale at man læser denne bog, den er rigtig god, og måske også lidt sand.