Bog

Ringo må ikke få firkantede øjne

Af (
2021
)

Anmeldelse

Ringo må ikke få firkantede øjne

08 mar.21

Superaktuel billedbog tackler et emne, der fylder i mange børnefamilier. Problematikken vises med sjove og genkendelige tegninger af et typisk dansk familieliv.

Pointen er letforståelig i denne sjove bog, og de fantastiske illustrationer bevarer humoren hele vejen igennem. Et hit til børn på 4 til 6 år, så længe man som voksen er forberedt på, at ens egne skærmvaner kommer under luppen.

Martin Sommer formår at sætte fokus på et emne, mange af os voksne måske egentlig helst ikke vil snakke om. Det handler om de allestedsnærværende skærme og om, hvordan forældre også på det område er rollemodeller for deres børn. Tegningerne bærer historien, og samspillet mellem billederne og den begrænsede tekst er helt perfekt, da illustrationerne virkelig sætter gang i læserens egne tanker.

Ringo er en dreng, der elsker sin skærm højt, og han vil helst kigge på den hele tiden. Hans forældre synes, det er lidt for meget, og en dag fremturer faren med den gode gamle klassiker om, at man får firkantede øjne af at se for meget skærm. Ringo er hurtig og sender den straks retur til sin far ved at sætte spørgsmålstegn ved hans eget skærmforbrug, mens moren står og fniser lidt i baggrunden. Da Ringo bagefter sidder på sit værelse uden sin skærm, er han tydeligvis lidt fortabt. Værelset rummer en sand overflod af legetøj, men Ringo kan ikke rigtigt finde ud af at komme i gang med at lege med det. Han keder sig, men faren har heldigvis endnu en klassiker på lager og kan fortælle ham, at det er sundt at kede sig. Faren kommer herefter med en masse forslag til, hvad Ringo kan give sig til, og det ender med, at Ringo vil tegne. Men Ringo tegner det, han ser, og da faren til sidst ser sig selv portrætteret i et utal af situationer med sin telefon, smider han lynhurtigt sin egen skærm, så de sammen kan opleve, hvad der sker i den virkelige verden.

Forholdet mellem Ringo og hans far minder mig lidt om Alfons Åberg. Det der med, om man som voksen nu også selv kan leve op til de krav, man stiller til sine børn, er et interessant og eviggyldigt emne. Martin Sommer har med sine tegninger fanget humoren i helt almindelige hverdagssituationer, som børn straks vil genkende. Det er interessant at se drengen Ringo med sin skærm og faren med sin telefon, og man kan næsten ikke undgå at føle sig lidt ramt. Bogen kan hjælpe både børn og voksne til at tænke over det moderne familieliv og især over, hvad vi vælger at bruge vores tid på. Budskabet bliver serveret på en så letforståelig og humoristisk måde, så det går rent ind, og jeg kan varmt anbefale denne bog til højtlæsning.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
ISBN
9788711990148
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer