Bog

Nivemaskinen

Af (
2017
)

Anmeldelse

Nivemaskinen af Anita Krumbach

24 nov.17

En alvorlig historie om alvorlige emner som mobning, angst og vrede. ’Nivemaskinen’ er en af årets bedste børneudgivelser.

Billedbogen er illustreret af Cato Thau-Jensen, som har valgt at lade bogens handling udspille sig i et øde bjerglandskab. Lille, Store og ”Jeg” er bogens tre hovedpersoner, der bor i en lille hytte omkranset af truende mørke bjergtinder og et koldt hvidt snelandskab. Forsiden på billedbogen signalerer opfindsomhed og kreativitet. En kreativitet som senere skal vise sig at hjælpe både ”Jeg” og Lille. ”Jeg” er fortælleren i bogen og lever sammen med vennen Lille i evig angst for Store.

”Vi sidder i køkkenet og venter. Lille og mig.Vi kan høre en brummen fra stuen.

Vi siger ikke noget. Sidder bare og venter. Så.

Store går med tunge skridt.

Glassene dirrer på bordet”

En dag beslutter ”Jeg” og Lille, at nu vil de ikke længere finde sig i at blive mobbet og truet af Store. De bygger en Nivemaskine, som kaster Store ud af vinduet og hen over de mørke bjerge. Væk er han, og med ham angsten og frygten. Nivemaskinen bygger ”Jeg” om til en vogn. Sammen drager de to venner ud over sletterne i et landskab, der er som forvandlet. Væk er det truende mørke og den kolde hvide sne.

Billedbogen kan være et godt udgangspunkt for en snak med børn i alderen 4 til 6 år om følelser som angst, frygt og vrede. Bogen er med sin enkle tekst og sine fine illustrationer, der på fornemmeste vis formidler stemninger og følelser, en smuk og helstøbt billedbog, der varmt kan anbefales.

Anmeldt af Ulla Riis Madsen, børnebibliotekar

Bogdetaljer

Forlag
Høst og søn
ISBN
9788763848053
Antal sider
36

Indgår i tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer