Bog

Münchhausen : baronens (næsten) sande eventyr

Af (
2021
)

Anmeldelse

Münchhausen : baronens (næsten) sande eventyr

18 okt.21

Münchhausens klassiske løgnehistorier gendigtet og illustreret for børn.

En flyvetur på en kanonkugle, en hest i et kirketårn og til teselskab, en ulv som trækhest og musik, der fryser til is. Det er blot nogle af de utrolige oplevelser, baron Münchausen efter sigende har oplevet i denne højtlæsningsbog, der appellerer til historieinteresserede børn fra ca. 7 år, som ikke går af vejen for en løgnehistorie eller to.

En adelig bedstefar fortæller godnathistorier for børnebørnene. Så går det ellers over stok og sten, når baron Münchhausen fortæller om sin rejse gennem Europa mod Rusland og krigen mod tyrkerne i 1700-tallet med mange skøre, fantastiske og farefulde oplevelser undervejs. Tordenskjold optræder også i et par af historierne. Hvert kapitel er en lille kort historie med en rød tråd til den store fortælling om baronens liv, hvor intet er umuligt og alt kan ske.

Baron Münchhausen var en tysk baron, som levede i 1720-1797. Han blev kendt og elsket for eftertiden for sine underholdende utopiske krigs- og jagthistorier, som udkom i sidste halvdel af 1700-tallet og sidenhen er blevet udgivet mange gange. Efter baronens historier er der et kapitel om hans liv. Det er også Münchhausen, som har lagt navn til Münchausens syndrom, men det er en helt anden historie.

I Tore Leifers genfortolkning af Münchhausens historier er der fokus på at gøre krigs- og rejseskildringerne spændende for et børnepublikum i en nutidig humoristisk tone ledsaget af Anja Grams finurlige og flotte tegneserielignende illustrationer med spændende og overraskende perspektiver.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Faustnummer
61399259
ISBN
9788762738492
Antal sider
92

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer