Bog

Ib skruer støttehjulene af

Af (
2014
)

Anmeldelse

Ib skruer støttehjulene af af Peter Nordahl

15 dec.14
AfLitteratursiden
Skribent

Endnu en skøn lille billedbog for de 3-5-årige om den lille hvide hund Ib, der altid er klar med en løsning på stort og småt. Kast jer endelig over denne finurlige historie, der rummer sin helt egen logik.

Ib møder i denne billedbog den lille mus, der er ude at cykle. Ib spørger musen, hvorfor han kører med støttehjul, hvortil musen svarer, at det gør han, fordi han er for lille til at køre uden. Det kan Ib hurtigt lige lave om på, så han skruer støttehjulene af musens cykel og konkluderer hermed, at musen ikke er lille mere. For man er jo kun lille, når man kører med støttehjul og så cykler de to venner glade af sted. Men så stopper musen op og pointerer, at Ib er lille, for han kører på en trehjulet, men det skal han ikke være ked af, siger musen. For musen var heller ikke ked af det, da han var lille - ja og så er de glade igen. Skøn, enkel logik.

Serien om den lille hvide hund Ib bliver ikke mindre charmerende med denne titel. Skøn, enkel logik i børnehøjde og den voksne kan kun trække på smilebåndet af Ibs finurligheder. Igen tages der udgangspunkt i en genkendelig sitution - vi er ude at cykle – og med et lille snuptag bliver den enkle situation til en forholden-sig-til begreber som stor og lille samtidig med at de skønne illustrationer understreger situationerne så fint. Fx hvor Ib med tungen ud af mundvigen og sammenknebne koncentrerede øjne skruer støttehjulene af. Man er ikke i tvivl om, at det her skal Ib nok klare og musen står med store måbende øjne og er ikke helt med. Så bladrer man lige en side frem og ser musens begejstrede udtryk, idet Ib proklamerer, at nu er musen ikke lille mere, for støttehjulene er jo taget af. På sin helt egen måde hjælper Ib musen med at blive stor. Hvad har man ellers gode venner til?

Skrevet af Susanne Dahl Jensen, børnebibliotekar, Vejle Bibliotekerne

Originally published by admin, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
51392876
ISBN
9788702157758
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser