Bog

Ib fodrer myrerne

Af (
2014
)

Anmeldelse

Ib fodrer myrerne af Peter Nordahl

15 dec.14
AfLitteratursiden
Skribent

Skøn lille billedbog for de 3-5-årige, der vil hygge sig med den enkle historie om Ib, som på finurlig vis alligevel rummer så meget.

I Ib fodrer myrene møder de små læsere den lille hvide hund Ib, der tager en tur i zoologisk have og synes det er synd for myreslugeren, at han skal spise så mange myrer for at blive mæt. Så måske man kan fodre myrerne tænker Ib og han går straks i gang med at fede myrerne op, så myreslugeren kan blive ordentlig mæt.

I denne charmerende og enkle serie om den lille hvide hund Ib, er læseren med på små hverdags-eventyr, når Ib klarer store og små udfordringer. Genkendelig i sine hverdagssituationer og enkel i sit udtryk, men alligevel med en underfundighed, der passer fint til de yngste læsere. I alt er der 13 titler om hunden Ib, der går på opdagelse og har sine egne pudsige ideer. Har man først opdaget Ib, bliver man nødt til at læse alle historierne. Forfatter Peter Nordahl har skrevet et par andre billedbøger udover serien om Ib, mens illustrator Rasmus Bregnhøi har leveret billedsiden til et hav af andre billedbøger, bl.a. Alberte Windings billedbogsserie om Betty og en stor del af Kim Fupz Aakesons billedbøger. Rasmus Bregnhøis tegninger i Ib-bøgerne har en sort, enkel og humoristisk streg, der passer rigtig fint til den helt korte og pudsige historie.

Den lille kvadratiske billedbog består af 12 dobbeltopslag med den korte tekst placeret diskret henover illustrationerne, som er de bærende i historien, men alligevel ikke kan stå helt uden den lille tekst, der lige sætter trumf på pointen. For man må jo ikke fodre myreslugeren, men det gør Ib heller ikke. Han fodrer myrerne, som myreslugeren spiser.

Der findes andre billedbøger med det enkle udtryk i både tekst og billede, bl.a. kan nævnes Kaj-bøgerne af Mats Letén, hvor hverdagssituationer beskrives med super kort tekst og fine tegninger. Det samme gør sig gældende i Barbro Lindgres bøger om Jeppe. Af nyere dato findes Kim Fupz Aakesons små kvadratiske billedbøger om Lili, også med genkendelige hverdagssitutioner illustreret med humor i Siri Melchiors illustrationer.

 Skrevet af Susanne Dahl Jensen, børnebibliotekar, Vejle Bibliotekerne

Originally published by admin, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
51392841
ISBN
9788702157734
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser