Bog

Finn Foton og elektromagnetismen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Finn Foton og elektromagnetismen af Jan Egesborg, Johannes Töws og Ulrich Busk Hoff

19 jan.20

Sjov og eventyrlig fortælling om et svært emne, skrevet i anledning af 200-året for H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

I denne billedbog om Gåseby taber byens gæs taber årets flyvekonkurrence, fordi deres magnetiske næb bliver forstyrret af torden og lyn. Fysikeren Finn Foton forklarer derefter byens beboerne om elektromagnetisme.

I Gåseby bor 330 mennesker, 14118,5 gæs og en russisk vagtged. Beboerne hjælper hinanden med alt, og de lever mest af broccoli, som de høster en bestemt dag om året.

Gåseby er kendt for sine gæs med de magnetiske næb. Næbbene virker som indbyggede kompas, og én gang om året er der flyve-konkurrence mod nabobyerne, som Gåsebys gæs altid vinder. Gæssene spiser helt enormt meget hele året, men inden flyvekonkurrencen, sættes de på skrap diæt, hvilket de er svært utilfredse med.

Dette år går det galt for gæssene fra Gåseby. Et tordenvejr med masser af lyn rammer dem midt under konkurrencen, så de ender med at flyve til Afrika i stedet. Gåsebys beboere samles ved dammen og græder over de mistede gæs, men fysikeren Finn Foton forklarer dem alle, hvorfor gæssene blev forstyrret og kom ud af kurs. Han fortæller dem bla. om den danske fysiker Ørsted, som opdagede elektromagnetismen. Heldigvis giver Gåsebys beboere ikke så nemt op. Byens gæs vil flyve i konkurrence igen.

Bogen er skrevet i anledning af 200-året for H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Forfatterne bag bogen, der er hh. børnebogsforfatter, illustrator og fysikforsker, har sat sig for at forklare elektromagnetismen for børn. Og det er en svær kunst. Forfatterne har skrevet en sjov historie, med masser af bogstavrim, men den kræver formidling. Bogen er fint illustreret med karikerede tegninger i stærke farver.

Forfattere og illustratorer har sammen lavet flere bøger om videnskabelige emner fx ’ Finn Foton og kvantefysikken ’.

Bogdetaljer

Forlag
Polyteknisk Forlag
Oversætter
Ulla Selfort
ISBN
9788750200109
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer