Bog

Fremtidsbogen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Fremtidsbogen af Emily Ryan og Måns Jonasson

19 okt.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Denne fine fagbog fortæller om nogle af de områder, der forskes i, og giver bud på, hvad der kommer til at ændre sig i løbet af de næste 50 år. Velkommen til 2070.

Hvor ville du rejse hen, hvis du kunne rejse, hvorhen du ville? Måske til Mars eller til månen? Det kan endda blive muligt at rejse til Saturn.

Kineserne er allerede ved at udtænke, hvordan de kan bygge en permanent base på månen. Allerede nu er bilproducenterne ved at gøre bilerne mere miljørigtige og langt mere intelligente. Det kan være at mennesker en dag ikke længere må køre bil, og at det bliver computere, der styrer bilerne. Fremtidens tog kan meget vel komme frem vha. hyperloop, der betyder, at de svæver på magneter i tunneller, hvor luften er suget ud. Teknikken kaldes magnetisk levitation. Uden luftmodstand kan togene køre op mod 1000 km/t. Faktisk er der opfindere, der allerede nu tester det på korte baner.

Maden vil også være helt anderledes. Kværnede græshopper, rødbedeblod og våbenfluer er langt mere miljøvenlige at spise, end det kød, vi spiser i dag. Bær med ændret DNA gør dem mere modstandsdygtige overfor skadedyr og dårligt vejr. Vi kan måske leve evigt, genskabe uddøde dyr, klone mennesker, bestille den baby, vil gerne vil have, få superkræfter, hjernestyre computere, få bøger via VR og mere fritid, da hjemmerobotter overtager de sure pligter. Bogen slutter med at fortælle, at verden allerede nu har det bedre, fordi vi har øget opmærksomhed på de mange klimaproblemer. Og vi skal huske på, at det føles værre, fordi vi ved meget mere end for 50 år siden.

'Fremtidsbogen' er en superspændende bog, der leverer stof til mange interessante samtaler. Masser af drømme om fremtiden sammen med en note til børnene om, at det er dem, der bestemmer, hvordan fremtiden skal se ud. De kan opfinde, lige hvad de vil, og begynde i det små allerede nu. Måske bliver netop denne opfindelse, den man tager frem om 50 år, da verden på det tidspunkt måske understøtter den endnu bedre. Bogen er skrevet med masser af brændstof til fantasien, og de fleste børn vil elske at drømme videre. Illustrationerne er forrygende og utroligt detaljerede. De tilbyder opklaring de steder, hvor man lige skal bruge en håndsrækning til at få fantasien i sving. 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Anne Matthiesen
ISBN
9788702299724
Antal sider
62

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser