Bog

Træpigen

Af (
2023
)

Anmeldelse

Træpigen

30 nov.23

Dyster og spændende graphic novel i noir-genren om den hårdkogte dansker Henrik, der er havnet i Thailands nådesløse underverden. 

Uendeligt fjernt fra sit ophav og sine nærmeste handler Henriks liv nu om muay thai og om at hjælpe med at finde mennesker, der er forsvundet i Bangkoks skygger. Et beskidt og farligt arbejde, der desværre er nok af i en verden, hvor menneskeliv blot er en handelsvare.

Den mørke historie beskriver en helt anden side af Thailand end det ferieparadis, man ellers forbinder det med. Storbyen Bangkok har skarpe tænder, og det er meget nemt at blive opslugt. En dansk pige er forsvundet, og hendes forældre beder den danske kampsportsekspert Henrik om hjælp. De giver ham en træfigur, som pigen har snittet; en slags puslespilsbrik, der er en del af et ansigt, og han indvilliger i at prøve at finde pigen. 

Henrik er personlig muay thai træner for de store kanoner i den thailandske underverden men bijobber ved siden af som en slags privatdetektiv. At finde forsvundne mennesker her er med tiden blevet et slags kald for ham, og han er god til det, fordi han ved, hvordan man færdes i det benhårde kriminelle miljø, og hvilke forbindelser, han kan trække på. Minder og spørgsmål fra hans egen fortid trænger sig dog på, og her kan det være dødsensfarligt at miste fokus.

'Træpigen' er klassisk tjubang med action og en antihelt med en fortid, der plager ham. Det er en historie, der er set før, men ikke desto mindre gør den det, den skal. Der er masser af spænding og dejligt beskidt vold, hvis man da må sige det. De sort/hvide tegninger er ret mørke og meget rå, og de forstærker opfattelsen af, at dette er et ultrahårdt miljø, hvor meget kan skjule sig i de skumle skygger, og hvor et liv ikke er meget værd. Henrik er en interessant karakter af den desillusionerede og hårdkogte slags, men det er i hans flashbacks til barndommen og livet i Danmark, han giver mest mening. Her forstår man noget af, hvad der foregår under den umiddelbart hårde overflade. 

Jeg kunne godt have ønsket, at de andre personer i detektivhistorien var lidt mere fyldt ud og facetterede i deres relation til Henrik, da det ville have givet endnu mere dybde til hans personlighed. 

Bogdetaljer

Forlag
Fahrenheit
Faustnummer
137390892
ISBN
9788771765083
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer