Bog

Livet omkring dig : lær alverdens levende væsener at kende

Af (
2021
)

Anmeldelse

Livet omkring dig

15 jul.21
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Følg med videnskabsdetektiven Sherlock Ohms, når han udforsker verden omkring sig på en spændende biologisk rundrejse sammen med sine to assistenter.

Bogen fortæller om forskellige former for liv på jorden, men den giver også en definition på, hvad liv betyder. 

Indledningen beskriver, hvordan livet opstod for ca. 4,5 mia. år siden, da jorden blev skabt. Hvordan celler fungerer som livets byggeklodser samt en forståelig forklaring på de væsentligste punkter i Darwins relativitetsteori. Bogen forvandler sig til at ligne en tegneserie, hvor man ser på menneskets syn på ’Idéer om livet’ op gennem verdenshistorien.

Vi får en forklaring på, hvorfor planter er grønne, hvor mange forskellige typer af planter der findes, om de er spiselige, hvis ja, skal de så forarbejdes, inden vi putter dem i munden? Derefter bevæger vi os gennem dyreriget og betragter ligheder samt forskelle på nogle af de utallige dyr, der findes. Bogen slutter af med at fortælle ganske kort om den trussel menneskets livsstil udgør mod kloden. Alligevel formår bogen at være befriende blottet for formaninger.

Det er en meget flot bog, hvor læseren tages med på en rejse gennem tid og biologi med små hints til eksperimenter, som man kan prøve. Forfatter Mike Barfield og illustrator Lauren Humphrey har sammen tidligere fået udgivet den flotte bog ’Grundstofferne omkring os’. Giv den til børn fra ca. 8 år, så de kan blive klogere på livet omkring sig.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Henrik Ægidius
Faustnummer
38763083
ISBN
9788762736610
Antal sider
63

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser