Bog

Den sorte brud

Af (
2021
)

Anmeldelse

Den sorte brud

27 jan.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Andet bind af paranormal gyserkrimi for unge emmer af drama, humor, kærlighed og uhygge.

'Den sorte brud' foregår i samme by som første bind i trilogien Dødens spil, hvor de unges mødested "Laden" også spiller en central rolle. Hovedpersonerne er nye, men uhyggen, særligt den der knytter sig til åndebrættet, lever stadig i og omkring den lille by.

Fortællingen kunne være en forhistorie til første bind, hvor Rebekka og Martin brugte meget tid med at påkalde ånder gennem åndebrættet, for at finde svar.

Andet bind handler om søskendeparret Helene på 16 år og Per Cato på 17 år, der bor hos plejeforældrene Sissel og Ole og deres datter May-Liss. Per Cato har forskellige udfordringer, men Helene sørger altid for at passe på ham. Hun kan tale med de døde, og de kontakter hende ofte. I skolen bliver hun mobbet af Rotta og Vivi, og derfor bliver hun ofte hjemme om aftenen og leger med May-Liss.

En dag forsvinder May-Liss på vej til supermarkedet, og den tiltrængte hverdagsidyl i hjemmet forsvinder med hende. Helene er sikker på, at det er hendes skyld, og hun arbejder hårdt på at forsøge at opklare, hvem der kan have taget May-Liss. Derfor tilbringer hun rigtig meget tid i Laden, der ejes af Børre. Han forsøger at omdanne Laden til et sted, hvor unge kan mødes i fritiden. Og på loftet i Laden befinder åndebrættet sig! Børres lillesøster Lina er gode veninder med May-Liss, og Helene forsøger at få Lina til at fortælle, hvad der skete den aften, hvor May-Liss forsvandt. Tommy er landbetjentens søn og Børres gode ven. Tommy og Helene finder ud af, at flere fællestræk knytter dem sammen. Det får afgørende betydning for deres jagt på sandheden om May-Liss’ forsvinden.

Bogen er endnu mere spændende end bind 1, og der er masser af drama og landsbysladder, men også humor og kærlighed. Åndebrættet spiller en væsentlig rolle, og der er ingen tvivl om, at et sådant bræt er omgærdet af mystik. Det signalerer noget skræmmende, uforklarligt og farligt, og det tilfører den ønskede uhygge til fortællingen.

Serien henvender sig til unge fra ca. 14 år, men i høj grad også til den voksne læser, der både kan lide krimi og gys. Jeg er virkelig spændt på, hvad forfatteren trækker op af hatten, der skal afslutte hendes spændende og nyskabende trilogi.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Faustnummer
61592326
ISBN
9788775494439
Antal sider
342

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser