Bog

At se lyset

Af (
2017
)

Anmeldelse

At se lyset af Jay Asher

20 sep.18

Alle fortjener en chance til. Sød ungdomsroman om mødet med den første store kærlighed, og hvordan skyldfølelse kan forandre et menneske på godt og ondt.

Sierras forældre driver en juletræsplantage i Oregon, og hvert år op til jul drager familien til Californien for at sælge træerne i deres juletræsudsalg. Selv om Sierra må undvære sine veninder i Oregon i en periode, glæder hun sig også vildt meget til at skulle afsted, for julen er ikke det samme uden. Men dette år tegner til at blive noget helt særligt for Sierra, da hun møder Caleb.

Jay Asher modtog stor anerkendelse for sin ungdomsroman ’Døde piger lyver ikke’ om selvmord og mobning, en bog som senere er blevet en meget populær Netflix-serie. I sin nye bog ’At se lyset’ bevæger forfatteren sig over i en mere lettilgængelig fortælling, der dufter tungt af forelskelse, gran og jul.

Bogen er den oplagte december-bog at finde frem sammen med en kop varm kakao. Det er en sød og lidt uskyldig fortælling om den første store kærlighed og vigtigheden af at møde mennesker med et åbent sind. Caleb har ikke den nemmeste forhistorie med i bagagen, men Sierra er fast besluttet på, at hun kan gøre en forskel, og forandre folks syn på Caleb. Selv om man har opført sig dumt engang, betyder det jo ikke at man bliver ved med det. Alle fortjener en chance til.

Hvis man håber på en roman i samme alvorlige stil som ’Døde piger lyver ikke’, vil man afgjort blive skuffet. Derimod har Jay Asher skrevet en sød roman om tro, håb og kærlighed i den helt rette juleånd.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Oversætter
Louise Urth Olsen
Faustnummer
53625525
ISBN
9788740036817
Antal sider
270

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer