Bog

Frøen og Fluen

Af (
2016
)

Anmeldelse

Frøen og fluen af Jesper Wung-Sung

30 nov.16

En skæv, temmelig grotesk og humoristisk billedbog til højtlæsning for børn fra 4-7 år om frøen med den bredeste mund, der kun drømmer om fluemad. 

’Frøen og fluen’ handler ganske enkelt om det at spise og blive spist set med en frø og en flues øjne. Der sker det en varm sommerdag, at frøen med den bredeste mund kommer hoppende ud fra den grønne grøftekant og lander på den støvede vej. Den sætter sig lidt og nyder den dejlige dag, varmen og lyset, men en lille sult efter fluemad begynder at røre på sig, og frøen dagdrømmer om tjenere i hvide habitter bærende på de mest udsøgte retter som flueben i gelé, fluesushi, fritureflue eller fluefrikassé. Pludselig kan frøen høre en lyd i sin øregang og er sikker på, at det er en stor og velnæret flue, der nærmer sig. Men måske er det slet ikke en flue, han kan høre? Måske er han så optaget af sit fluemads-drømmeri, at han ikke kan skelne. I hvert fald opdager han for sent, hvad der lige straks rammer ham, og så kommer fluen. Men nu er det fluen, der får stillet sin sult.

Så frygtelig galt kan det gå for den selvfede frø, når han kun tænker på sig selv og overhovedet ikke kan forestille sig, at en træls flue kan blive dens overmand. Og hvad kan man så lære af det? Jo, den der ler sidst, ler bedst. Det er ikke altid den store, der spiser den lille i dyreriget. Der er fablens morale i denne dyrefortælling med store flotte og dramatiske illustrationer til at understrege fortællingens dramatik.

Forfatter Jesper Wung-Sung og illustrator Lisa Aisato har sammen lavet denne skæve, humoristiske og egentlig ret barske billedbog, hvor der også er plads til at snakke om, at de store i dyreriget ikke altid er størst, når det kommer til stykket og måske heller ikke i menneskenes verden. Jesper Wung-Sung har skrevet en del børnebøger, men mest til unge, men også et par billedbøger og senest 'Den hvide kanin og den sorte hat', også fra 2016.

Den norske illustrator og forfatter Lisa Aisato har selv skrevet og illustreret tre andre billedbøger bl.a. ' Ib er et æg' fra 2014. Hun må gerne illustrere flere billedbøger, så vi kan nyde hendes skæve, udtryksfulde og dramatiske tegninger. Dem kan vi aldrig få nok af til godnatlæsningen med samtale på sengekanten.

Susanne Dahl Jensen, børnebibliotekar, Vejle Bibliotekerne

Bogdetaljer

Forlag
Høst & Søn
Faustnummer
52154200
ISBN
9788763836500
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer